keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Säätöö ja vääntöö

Tunnaria ollaan työstetty molempien tyttöjen kanssa urakalla viimepäivät. Tehdään nyt kolmen viikon kuuri molemmille ja pidetään sitten taukoa viikko kaksi ja katsotaan missä mennään. Uunin pellillä siis aloitettiin ja sen kautta molemmat saivat oivalluksen mitä hajua haetaan. Nyt sitten jatketaan sekalaisilla menetelmillä.

Ruut'n kanssa hiukka kasa metodia sekä kahden kapulan taktiikkaa sekä naksu oikeasta. Nameja lisäksi viljelen kapuloiden väliin lisäämään nenän käyttöä ja vähentämään nostelua. On hillinnyt ihan kivasti toisen turhan innokasta "Jee kapuloita!" -meininkiä =D Ruut putsaa ensin namit ja jatkaa kivasti siitä kapulan etsimistä. Alkuun jouduttiin ottamaan ihan pelkästään naksulla sitä miten kapula nostetaan maasta. Ruut aina kävi siihen kiinni, kuin sika limppuun. Nyt nostaa aika kivasti maasta rauhallisesti ja purematta. Näitä jatketaan nyt kerran päivässä se kolme viikkoa.

Misty sama. Tuntuu, että Mistyllä toimii paremmin tuo, että kasoja on siellä täällä (5-8kapulan kasaa) ja oma jossain siellä välissä. Jos kasat hajottaa Mistylle, niin se tuppaa ottamaan vain jonkun. Mistyllä toimii myös namien viljely kapuloiden joukkoon. Sekin on niin innostunut ko. liikkeestä, että ei aina pikkuinen malta keskittyä =0) Namit siis sopivasti rauhoittaa sitäkin ja syönnin jälkeen jatkaa itsenäisesti kapulan etsimistä. Naksu Mistyllekkin oikeasta nostosta.

Hessullehan opetin aikoinaan tunnarin naksulla ja se on sillä edelleen todella varma liike. Mutta niinhän se menee, että minkä olet opettanut naksulla alusta loppuun asti säilyy se koiran muistissa todella hyvin. Eli samaa tekniikkaa haluan käyttää nytkin. Tosin kasat on ihan kivaa vaihtelua reeniin.