perjantai 29. toukokuuta 2009

Pienet piha tokot

Töiden jälkeen otin tunnaria, paikkamakuun ja hiukka askelsiirtymiä. Selkä vaikuttaa menevän parempaan suuntaan. On nyt jonkin verran venytellyt takapäätä itsekkin. Hyvä niin. Kun vain saisi ton pitämään uimisesta, mutta herkkänä koirana muistaa viime kesäisen laituri episodin ja tyytyy vain lottaamaan ja ottamaan aaltoja kiinni. Ehkä sitten joskus...

Tuunnaria otin aluksi, niin, että piilotin sen puuhakkeen (mänty) sekaan, jota oli tuotu kukkapenkkejä varten tien reunaan. Ruu pitää tuosta leikistä, eikä se teetä vaikeuksia. Vaikeutin niin, että laitoin viistoista vierasta kapulaa kasan viereen. Ei ongelmaa. Poimi oman kasasta.

Laitoin kapulan muiden joukkoon. Nyt nosti ekan mikä vastaan tuli pyörähti ympäri ja lähti palauttamaan. Saman tien huomasi itse virheen sylki väärän pois ja poimi oikean. Piilottelin kapulaa myös lähellä olevan heinä tupsujen sekaan. Haki hyvin. Alkuun klähmi muita, mutta toistojen myötä keskittyi todella hyvin ja malttoi haistella hyvin. Nostaa heti oman kun haistaa sen.

Tunnari on nyt mennyt aimo harppauksen eteenpäin näiden muutamien päivien aikana, kun olen ottanut kuurina tuota. Täytyy jatkaa pari viikkoa ja jättää sitten hetkeksi tauolle. Palautukset ovat toisinaan hiukka pureskelun sekaisia, joten pitänee ottaa erikseen tunnarin palautuksia lelu-palkalla.

Hessukin sai ottaa muutamia tunnareita. Se tekee niin rauhallisesti nykyisin, ei hauku eikä hössötä. Se on suorastaan liikuttavan totinen, kun haisteli pitkään ja hartaasti kapuloita. Häntä sillä kuitenkin heiluu kaiken aikaa. Viimeisen piilotin puuhakkeen sekaan. Ei olla tehty Hessulle aikaisemmin noin. Joutui etsimään aika pitkään, mutta hyvin jaksoi keskittyä ja haistella aina vain uudestaan ja uudestaan kapulat, ennen kuin paikallisti hajun. Tää on Hessun bravuuri-liike.

Paikkamakuu molemmille yhtäaikaa. Hyvin makasivat. Laskin kaksi kertaa 120 ja kehuin välissä vaihtaen piiloa. Lopussa naapurin koira tuli räksyttään aika lähelle. Ei ongelmaa. Hessun vapautin suoraan ja Ruu'n pyysin perusasentoon. Luulen, että tämä liike alkaa olemaan nyt pikkuhiljaa kasassa.

Askelsiirtymiä otin loppuun (lähinnä sivu askeleita) En nyt uskalla varsinaisesti seuruuttaa, ennen kuin saadaan lupa siihen. Nämä sujuivat nyt hyvin. Hiukka tosin tarvitsee apuja oikealle siirryttäessä.