tiistai 20. tammikuuta 2009

Tiistain reenit

Tiistai illalla treffattiin Kati sekä bc't Lyyli ja Lempi. Treenipaikan virkaa sai toimittaa jo vakkariksi tullut mini p-halli. Oli kyllä kiva olla siellä, kun ulkona tuuli aika kovaa. Olin ottanut videokameran mukaan, että voisin tarkastella muutamia asioita omin silmin.

Ruut: Tarkoitus kuvata ALO-luokasta: seuraaminen, maahanmeno, luoksetulo ja seisominen. Palkka vasta loppuun seisomisesta.

 • Paikkamakuu: Ei mennyt heti maahan. Katsoi vain. Kait taas oli lähdössä seuraamaan. Sellainen oli ainakin ilme. Muutenkin oli hiukka hötky.. Makasi kuitenkin ihan hyvin loppuun asti. Ihan lopussa Lempi alkoi levottomaksi ja Ruut heti perään. Päätin palata, ennen kuin se nousee (oli hiukka sen oloinen) Nätisti kesti maassa, kun saavuin sivulle. Palkkasin suoraan maahan ja vaupautin suoraan.

 • Seuraaminen: Alkuun oli rauhallisempi, mutta loppua kohti alkoi painamaan enemmän. Juoksu osassa sitten vapautti itse itsensä ja lähti pomppimaan mun edelle. Otettiin juoksu suora uudestaan. Tämä onnistui sitten ihan kivasti. Videolta näkyy, että Ruut'n seuraaminen on aikas eläväistä =D, mutta se ei juurikaan edistä. Ainoa huomio on, että Ruut on kääntänyt päänsä aivan mun jalan eteen. Kroppa sillä on aivan suorassa. Ruut painoi ihan jonkin verran, mutta se ei millään tavalla näy mun kävelyssä. Eli tuomarin silmin katsottuna kävelen täysin vaivattomasti eteenpäin, mikä ei ole kuitenkaan koko totuus. Lähden nyt namilla ja käsi avustuksella viemään kuurina jonkin aikaa tuota, että saisi sitä painamista pois ja paikkaa vielä paremmaksi. Kisoja ajatellen seuraaminen on oikein mallikasta ja taitaa se myös EVL'ssä mennä läpi. Tiiviydestä lienee huomautellaan... Perus asennot olivat todella nopeita ja myöskin suoria. Varpaat Ruut'lla on hiukka mun omia taaempana.
 • Maahanmeno: Valmisteleva osuus ok. Samoin maahan meno. Rauhassa makasi paikoillaan. Perusasentoon siirtyminen olisi saanut olla mun makuun räväkämpi, mutta ihan ok.
 • Luoksetulo: Hyvin jäi paikoilleen. Ei hievahda tassukaan =) Nopee suora luoksetulo loppuun saakka sekä ihan kiva perusasento. Oikein kaunis suoritus.
 • Seisominen: Olikin sitten tiukassa. Ruut vain tarjosi sitkeesti maahan menoa. Lopulta kun sain sen useiden toistojen jälkeen seisomaan, unohdin itse ettei Ruut'a kohti voi tulla hyvin reippaasti ja suoraan. Tämä aiheutti SH-reaktion. Ruut valui saman tein maahan ja käänsi pään pois (rauhoittavat signaalit). Sain sen nousemaan ylös, mutta yrittäessäni tulla sen sivulle Ruut väisti vasempaan. Ei auttanut, kuin ottaa uudestaan. Seisahtuminen oli jälleen nappi ja itsekkin muistin tehdä pienen kaarron koirasta poispäin, ennen kuin menin sivulle. Nyt Ruut pysyi rauhallisena paikoillaan. Mun pieni höppänä =)

Misty:

 • Seuraaminen: Ympyrä työskentelyä edelleen. Tykkäsi kovasti. suorat ovat edelleen vaikeita. Misty alkaa niissä diipailemaan. Sain kuitenkin loppuun pari onnistumista missä tein pienen voltin ja jatkoin pienen pätkän suoraa. Ihan kiva harjoitus.
 • Maahanmeno: Oikein kiva maahan meno, mutta kun kehuin Mistyä nousi se ylös. Uusinta ja jo pysyi tytteli maassa.
 • Luoksetulo: stopilla. Ei pysähtynyt. Otti kait vieressä haukkuvista koirista häiriöö. Kiertojen yhteydessä ihan hyvät stopit.
 • Hiukka leikkiä loppuun, mutta aika vaisun oloinen oli Mistyn leikki...

Hessu:

 • Seuraaminen. Kulki taas todella kivasti. Näköjään tarvii valoisan paikan. Heti kun on hämärää Hessulla tuntuu katoavan paikkojen hahmottaminen.

Ruut osa 2: samat kuin ekallakin kerralla, mutta kaikista palkka.

 • Seuraaminen: Kokeilin hiukka kaikenlaista, mutta päädyin siihen, että namikäsi avulla ja naksulla palkaten oikeasta kohdasta homma pelittää parhaiten. Eli tällä avustuksella mennään nyt jonkin aikaa, että menisi paikka lihas muistiin. Käden häilyttäminen tuskin koskaan tuottaa ongelmaa, kun se kädestä huolimatta pitää katse kontaktia mun kasvoihin eikä käteen. Käsi kuitenkin auttaa sitä pysymään oikeassa kohdassa. Tällä tekniikalla saatiin loppuun oikein kivoja pätkiä seuraamista.
 • Seisominen: Jälleen tarjosi maahan menoa, joten hinkattiin sitten sitä. Liikkeestä maahanmenoa ei otettu ollenkaan sattuneesta syystä. Loppuun todella kiva seisominen ja siihen olikin hyvä päättää.
 • Luoksetulo: Hyvin jäi. Tässä ei näköjään ole ongelmia. Kutsusta tuli todella kovaa. Vedin lelun esiin aivan viime tingassa, kun Ruut oli juuri aikeissa kääntyä sivulle istumaan. Täydellinen yllätys Rupsulle! Aivan takana seinä, joka ei kuitenkaan tuottanut mitään ongelmia vaan tuli lujaa loppuun saakka.

Maanantai reenailut

Ruut:

 • Seuraaminen: Yritin saada painamista vähemmälle. Useiden toistojen ja korjailujen jälkeen malttoi hiukka hillitä itseään. Ei kuitenkaan äännellyt. Mietin, että onko se oikeasti hiukka liian edessä vai sääntöjen mukaan oikealla kohdalla. Tänään saan video pätkää ja näen itse miten asian laita on. Mua hiukka harmittaa se suunta mikä toko-seuraamisessa on. Ihanne tuntuu kaikkialla olevan se, että pää on ohjaajan jalan kohdalla, mutta säännöthän sanovat, että ihanne paikka on joko pää tai koiran lapa ohjaajan polven kohdalla ja niin, että pysähdyttäessä koiran tassut ovat samalla viivalla ohjaajan jalkojen kanssa. Näin esim. Salme Mujunen kirjassaan "Tie tottelevaisuus valioksi" kommentoi sääntöjä ja ihanne seuraamisen paikkaa. Tuo painaminen onkin sitten toinen juttu. Sitähän säännöt ei salli ja sille varmasti olisi hyvä yrittää tehdä jotain jo ihan senkin takia, että helpottaisi omaa suoraan kävelyä. Itse taidan kuitenkin pitäytyä tuossa "koiran lapa ohjaajan polven kohdalla" tavoitteessa. Toki pään saaminen jalan kohdalle toisi automaattisen helpotuksen tuohon painamiseen, mutta Ruut on niin tavattoman kiihkee seuraaja, että en tiedä mahtaako se onnistua. Toki sitä (kin) yritän namilla paikkailla, mutta kamalasti mulla ei ole rahkeita siihen puuttua. No tulipas pitkä selostus =D mutta selkeyttää kummasti omaa ajattelua, kun saa kirjoittaa asioita ylös.
 • Liikkeestä maahan: Liikkeenä pysäytykseen saakka. Pienen pätkän jatkoin matkaa ja vapautin lentävään nartsuun. Oikein hyvä ja napakka maahan meno.
 • Liikkeestä seisominen: Samalla tavalla tämäkin. Ei huomauttamista.
 • Lopuksi iloteltiin pallolla kunnolla, jonka seurauksena oli taas, että toisen tassut auki =( En ymmärrä miten se tekee tuon. Se kait jarrutta jotenkin äkisti ja jäinen maa tekee loput. Huomasin tämän vasta kotona. Pitää olla varovainen jatkossa, jos on kova ja karhee alusta.

Misty:

 • Seuraaminen: Oikein innokasta ja hyvää seuruuta. Ei huomauttamista.
 • Liikkeestä seisominen: Vaihtelevia. Muutama oikein hyvä ja pari ei niin hyvää. Into tuntui laantuvan. Juoksun jälkeinen masennus?! Johon kuulemma Mistyllä on taipumusta. Ei sitten otettu enempää vaan heittelin sille nartsaa, jossa siinäkin hiukka vaisu.

Hessu:

 • Sai vain juosta pallon perässä kentällä ja muuten iloitella Ruut'n perässä. Lopuksi piilotin pojalle nameja lumeen, joita sitten innokkaana sai etsiä tyttöjen ollessa taka-alalla.
Ruut:
 • Kokeilin vielä ottaa pitkää pätkää seuraamista. Lähdin marssimaan (PK-tyyliin =) kentä toisesta päädystä toiseen ajatuksella katsotaan mitä tapahtuu. Ensimmäiset 50m meni oikein hyvin Ruut'n pitäessä herkeämätöntä kontaktia. Hiukka sen jälkeen katsoi eteenpäin (vilkaisi vain) ja otti uuden katse kontaktin. Palkkasin tästä lelulla. Ei siis olla noin pitkää suoraa otettu koskaan. Oli siis Ruut'lle uusi juttu. Hyvin kuitenkin hämmennyksestä huolimatta piti paikkansa ja kontaktin. Täytyy tehdä jatkossa näitä aina silloin tällöin ja loppuun lelu palkka, vaikka muuten käytänkin seuraamisessa suurimmaksi osaksi nami palkka.