keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Agia ja tokoa

Päätin sitten vielä kerran kokeilla agirata ohjelmaa... ei voi minkään että tuntuvat sangen hankalilta käyttää... höh! Perfektionistina kuitenkin siis ulkoasu on tärkeä, joten kait mä vaan opettelen. En tuotakaan ohjelmaa (http://www.flexitrack.se/) osaa käyttää, kuten huomaa sattuneesta syystä 4 harjoitusta on numeroitu kymmenittäin.. mutta kait siitä idean saa selville.
Lauantaina reenattiin Sailan ja Tainan kanssa tokoa. Ihan sitä samaa perus reeniä otettiin taasen. Ensin ryhmä liikkeet istuen ja maaten ihan ok. Molemmat paikalla olot piilossa 2-3 min.
 1. Nouto: Käskytettynä. Ekalla törmäili kapulaan. Palkka, kun kapula turvallisesti suussa. Toistettuna ok.
 2. Idari: ilman jääviä. Palkkasin käännöksistä ja muutenkin seuraamisesta. Hiukka taisi painaa, mutta muuten ok.
 3. Ruutu: Lätkällä. Menee ihan kohtalaisella vauhdilla ja keskelle, mutta en pidä niistä kenguru hypyistä joita esiintyy ennen ruutua... hmm mietintään mitä tehrään.
 4. Metalli: Ihan ok. Palkka heti kun kapula oli suussa.
 5. Hyppynouto: Liikkeenä pari kertaa. Ok
 6. Hyppy: tyyliin avo, tämäkin ok. Palkka istumisesta esteen toisella puolella.
 7. Tunnari: Ensin oman etsiminen ruohikosta, ok Sitten oma n. 15 muun joukossa 3-4 metrin päässä. Etsi hyvin ja rauhallisesti. Palkka kun oma suussa.

Tiistaina sitten liideltiin Ristarilla Tainan ja sessujen kanssa. Ruu tekin neljä harjoitusta sekä otti lisäksi kepit ja kontaktit erikseen. Kepeillä kokeilin uutta liina tekniikkaa. Taina piteli liinasta ja minä ohjasin koiraa. Saattaapi olla, että kokeilen tätä toistekkin.

Kontakteja otettiin nartsu palkalla. Enää ei tarvii olla Tainan vahtimassa palkkaa, vaan Ruu pysähtyy hienosti kontaktin alas. Erityisesti hyvää mieltä tällä kertaa tuotti A'n alastulo. Se oli todella nopea nappi pysähdyksellä. Puomi olikin sitten toinen luku josta tuonempana.

 1. harjoitus (10-15) Ensin ohjausta koira oikealla. Tämä olikin aivan nappi suoritus. Itse jäin 10 ja 11 väliin vastaan ottamaan. Sitten otin koiran vastaan taas 10 ja 11 välistä. Nyt matka jatkui koira mun vasemmalla puolella. Tarkoitus oli tehdä valssi 13 ja 14 välissä. Tämä onnistuikin, mutta sitten tapahtui aina jotain ja koira meni 13 hypyn ohi tai tuli 12 ja 13 välistä. Tarkkuutta omaan ohjaamiseen siis lisää. Muuten ok. Renkaalla sitten päätti jostain syystätulla välistä ja sitäkin tahkottiin hetki ennen kuin saatiin rata päätökseen.
 2. harjoitus (20-26) Otin vastaan 20 ja 21 esteiden välissä. Alku lähti hyvin ja loppu osakin, mutta itse mokasin alussa sen, että vein jostain syystä Ruu'n kauimmaisesta päästä putkeen sisään. Tämä olikin aika hienon näköinen suoritus. Ruu on nopee mutta tuntuu agi'ssakin varsin kuuliaiselta. Uusinta ei sitten mennytkään kaikilta osin nappiin. Ruu pudotteli muutaman kerran 23'n riman. Tämä johtui omista ohjaus virheistä. Lisäksi yhden kerran ohitti viimeisen hypyn ja sai mokoma vielä tästä palkankin, joka oli maassa. Tokalla Taina heitti loppuun palkan, mikä ok.
 3. harjoitus (30-32) Tässä ei mitään huomauttamista. Ohjasin oikealtapuolelta.
 4. harjoitus (41-42) Tuottikin eniten harmaita hiuksia. Aluksi ei ollut lopussa hyppyä. Ruu tuli vauhdilla putkesta ulos ja oli suoraan matkalla puomin ohi palkalle. Kutsuin pois. Muutama lisää ohi ajettu puomi. Sitten aikaisemmin ja montakertaa toistettuna puomi -käsky ja johan kiipesi, mutta sitten alkoi himmailu alastulolla. Ja uusinnat tuottivat aina vain enemmän himmailua ja viimeinen oli jo aikamatalana hiivitty alastulo. Aaargh! Juuri olin Tainalle kehunut, että Ruu'lla ei esiinny kontakteilla tuota, Niin varmaan! Sitten mietintää. Vaihdoin narupallo palkan patukkaan ja pidin sen itselläni. Lisäksi laitoimme hypyn puomin loppuun vetämään Ruu'ta alas nopeammin. Tämä toimikin, mutta itse en voinut mennä kovin lähelle hyppyä, kun Ruu jo hiippaili sinne päin. Hyppy siis veti puoleensa. Viimeisellä kerran sitten oli ihan suht kova ravi ja tästä palkkasin sen patukalla suoraan puomille. Ei siis otettu hyppyä enää.

Summasummarum: Mahdollisesti liinaa jatkossakin kepeille. A'lla nartsu ok maassa, puomilla omasta taskusta heitettynä eteenpäin. Tämä saattaisi tuoda vauhtia tuohon loppuun, kun ajatus matkan jatkumisessa. Yleensä meillä on menty puomi vauhdilla ja A hiukka hitaammin, nyt kuitenkin toisin päin. Ehkäpä tämä on vain väli vaihde. Puomillakin kuitenkin laukkaa kaksi ensimmäistä pätkää ja vasta alastulolla pudottaa raviin... Mutta nyt siis tyydytään reippaaseen raviin, kunhan ei aijaile. Ensi viikolla alkaa yhteis reenit agi'ssa, kivaa!!