keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Nappi reenit

Tänään reenasin yksikseen lähi kentällä. Teemana lyhyt ja nopea tempoinen reeni, jossa palkka vasta neljännen liikkeen jälkeen. Siihen saakka mahdollisimman kisamaisesti.

Aloitettiin paikkamakuulla. Misty apu koirana. Meni hiukka mun makuun hitaasti maahan, lienee rauhoitteli mua, kun jouduin alkuun pitämään jöötä niille, kun meinasivat alkaa riekkumaan kentällä. Makuu ok. Aika 3 min. josta viimeinen minuutti piilossa. Vapautus hetken odoteltuani Ruut sivulla maassa.

Seuraaminen oli vuorossa seuraavana. Ihan hyvää sellaista. Hiukka taisi yrittää painamista, josta suullinen lempeä huomautus ja loppu menikin sitten varsin mallikkaissa merkeissä. Tosin en tiedä ovatko istumiset tulleet hiukka hitaimmiksi. Pitäisi jonkun sitä katsoa, kun en itse näe. Voi myös olla perfektionistin vinkumista, kun ei enää muusta keksi tehdä asiaa ;0)

Luoksetulon otin kolmantena. Tässä Ruut on parantanut suoritustaan todella paljon. Se tulee aikas kovaa ja ihan lopussa vasta kääntää itsensä mun sivulle. Perusasento on oikea paikkainen ja suora. Tosin taas jäin sitä istumista empimään. Joko se istuu nopeasti ja eleettömästä tai sitten se hidastelee. Luulen kuitenkin, että oikea vastaus on ensimmäinen. Olen tätä joskus ennenkin epäillyt ja aivan suotta.

Liikkeestä seisominen. Valmisteleva osa hyvä. Seuruutin hiukka pidemmän matkan kuin normaalisti. Käskyn jälkeen seisahtui napakasti niille jalan sijoilleen, tosin hiukka vinoon. Tämä ei meinaa mitään. Kunhan pysähtyy, kuin seinään. Palatessani koiran luokse vapautin lennosta heittämällä pallon sen taakse.

Loppuun sitten leikittiin palloilla ja annoin Mistyn ja Hessun osallistua hauskan pitoon. Koirat ilakoivatkin juosten kentällä hullun lailla. Mistyn ja Hessun säestäessä menoa, niin että varmasti kuuli koko lähi tienoo, että ollaan taas saavuttu paikalle=D

Agilityä

Agiliitämässä ollaan oltu nyt kahtena tiistaina. Ihan mukavaa ollut vaikkakin nyt ymmärrän minkälaisen työn joudun tekemään tuon kanssa. Esteet se oppi todella nopeaa, mutta huomaan itse olevani ihan toivottaman hidas tuon kanssa. Se menee jo nyt todella kovaa, eikä paljoon kysele jos ei tiedä minne mennään. Hessu taas jäi partismaiseen tapaan pyörimään. Ruut'sta tulee varmasti vielä hyvä. Se on nopee ja kuitenkin ohjaaja nöyrä. Lisäksi ainakin nyt näyttäisi siltä, että sen hyppy tekniikkakin olisi ihan ok. Tosin aika lailla tuppaa lähdettäessä mua tuijottamaan, mikä aiheuttaa sen, ettei huomaa seuraavaa estettä ja ponnistaa silloin mistä sattuu.

Eilen tehtiinkin vauhti ympyrää ja kahdella hypyllä valssi harjoitusta. Ympyrällä ei aluksi hahmottanut, että mikä seuraavaksi ja ajautui näin ollen ohi. Loppuun saatiin todella makee onnistuminen missä Ruut liikkui tasaisesti ja seuraten "rataa"

Valssi kuviossa mä olin auttamattomasti myöhässä. En meinannut millään ehtiä kääntymään ajoissa. Loppuun sitten sain hiukka kiinni rytmistä ja Ruut alkoi menemään laippoja nuollen. Ei ne alunkaan käännökset mitään laajoja ollut, mutta kerta niitä voi entisestään pienentää, niin opetellaan sitten pienentämään =D

Lisäksi mentiin keppejä sekä hyppy okseri yhdistelmää. Kepithän sujuu meillä jo todella hienosti peruuttaen, vaan toista se on kun yrittää kääntyä etuperin... Ruut-raukka kuvittelee osaavansa ja loikkii sinne tänne. Lopulta kuitenkin (ehkä) löytyi tekniikka jolla saisin tuon menemään oikealta puolelta, niin että kuljen etuperin. Vasemmalta puoleta ei sitten saatu hommaa toimimaan lainkaan ja päädyttiin, että mennään jatkossa oikealta puolelta oikein päin ja vasemmalta peruuttaen. Mukava kuitenkin oli huomata, että Ruut aika kivasti läheltä hakee oikeaa väliä mistä lähteä pujottelemaan.

Hyppy+okseri meni hiukka sähläykseksi alussa. Ruut hyppäsi okserin nätisti, mutta katsoi sen jälkeen mua ja unohti kokonaan vasemmalle kaartuvan hypyn. Seurauksena miten sattuu ponnistus (ei tota ainakaan yrittämisen puutteesta voi syyttää =0) suoraan riman päälle. Tokalla olin itsekkin valveutuneempi ja heti hypyn päällä sanoin "tässä" ja perään "eteen" Nyt meni hyvin. Pallo palkka tästä!

Lisäksi otettiin kontaktien ala osaa, niin että sai tarjota mulle takatassujen siirtämistä kontaktille. Sujui hyvin. Se rakastaa tuota leikkiä. Ainakin kontaktilla olemisesta olen tuolle onnistunut tekemään mieluisan, toisin kuin Hessulle, jonka kanssa molemmat ajatteli, että se on välttämätön paha radalla ja sinne pysähdytään pakosta. Nyt ajattelen, että se on kiva paikka ja sinne on päästävä kiirellä. Sama ajatus näyttää olevan Ruut'lla =D

Hypyn takana odotteluja otettiin myös. Malttoi ihan kivasti odottaa, vaikkakin on ihan kenossa koko koira. Pallo palkka heitettynä Ruut'n taakse. Toimi mukavasti. Olen nyt tehnyt pari havaintoa reeneissä Ruut'n kanssa:


  • Leluja rajoitettava alkuvaiheessa ja nakkeja varattava paljon mukaan. "Radan" alkuun ja loppuun lelut.
  • Odotellessa omaa vuoroa, tasaisesti häkissä oloa ja mun kanssa hengailua.
  • Hiukka tiukempi ihmisten luokse menemisen suhteen (tämä siis vain kun odottelen omaa vuoroa ja juttelen ystävien kanssa)
  • Odotellessa hypyn takana pysymis treeniä.
  • Radalla kaikenlainen huomauttaminen kielletty.