sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Tokoa ja jälki

Olisi saanut tänään jäädä reenit täysin väliin. Ei ollut fiilistä, ei ja silti piti vain ruveta toimiin. Ei oikein ollut suunitelmaakaan tokoon, joten ei mitään hyvää odotettavissa.

Paikkamakuulla aloitettiin. Olin täydet kolme minsaa. Kun palasin näytti siltä, että kurkotteli, mutta piti kuitenkin kyynärpäät maassa. Oli mennyt myös lonkka lepoon. Tämä rupesi ärsyttämään ja aloin korjailla. Kävin muutamia kertoja piilossa. Nyt ei mennyt enää lonkallee. Toisaalta en nyt jaksaisi tuosta välittää..

Noutoja ensin kapulan nostoja jossa en enää käytä törppöä apuna. Kierrä käskyllä ottaa oikein. Otin myös yhden heitto noudon. Ei kiertänyt aivan loppuun, mutta selkeästi käänsi päätä ottaakseen kapulan takakautta. Ihan kivan näköinen nosto, josta palkka.

Luoksetuloja otettiin myös. Otin ensin yhden suoran leluun. Sitten stopilla joka ok ja tästä takapalkka. Viimoseksi otin lyhyeltä matkalta seisomisesta luoksetuloja suoraan leluun. Ihan ok meininki.

Kaukoja loppuun johon sitten juututtiinkin oikein urakalla. Otin ilman kohdetta. Eka nousu oli ihan kohtalainen, mutta ei mennyt maahan ekalla käskyllä =0 Kuuli mielestään jotain outoa ja luimisteli korviaan. Tokalla meni hyvin ja heti perään istu, josta lentävä palkka. Sitten alkoikin se junnaaminen... huah! Ei siitä sen enempää, kuin, että pitää varmaan ottaa välillä niin, että palkkaan heittämällä lelun taaksepäin, välillä kierretään merkkejä palkaksi ja välillä niin, että liikkuri on takana joknka saa lopuksi kiertää palkaksi, että muistuttaisi mahd. paljon kisa oloja.

Sitten se jälki. Tein sen pellolle. Oli joku 400m pitkä ja reilu puolituntia vanha. Siinä oli kolme kulmaa ja viisi keppiä. Olin laittanut kukkakepit kulmiin, että itse tiesin missä se on. Alkuun leikin yhdellä hajustetulla kepillä lähi heinikossa, josta joka kerta lelu palkaksi, kun löysi sen.

Sitten jäljelle. Alku taas sitä samaa. Pyöri tohkeissaan sinne tänne. Nyt en antanut mennä, ennen kuin sai hajun. Jouduin ottamaan aika monta kertaa takaisin, ennen kuin päästiin matkaan. Vähän matkan päästä nousi eka keppi. Leikin hetken lelulla ja kepillä. Pyysin jatkamaan. Oli hiukka pihalla mutta jatkoi kuitenkin matkaa. Ensimmäiseen kulmaan matka sitten katkesi totaalisesti. Annoin sen etsiä. Pyöri kyllä aikalailla ja lopulta tuli mies huutelemaan, että tää on viljelty pelto ja ettei täällä saa kouluttaa koiraa... joo oikeassahan se oli. Tosin musta se pelto näytti lähinnä siltä, ettei siinä mitään ollut, kun viereisillä pelloilla selkeästi kasvoi jotain. Ruu rupesi haukkumaan sille. Selitin miehelle, että olen pahoillani ja että mun on jatkettava, kun on esineitä tuolla pellolla jotka haettava pois (tottahan se oli, siellä oli mm. ne kukkakepit pystyssä)

Kun millään ei meinannut löytyä kulman jälkeen jälkeä päätin näyttää. Halusin kokeilla nouseeko kepit. Päästiin uudestaan sählingin jälkeen matkaan. Meno oli varsin aaltoilevaa (risteili jäljen yli oikealle ja vasemmalle) Sai hajun kepistä ja lähti tuomaan. Tästä palkka. Uusi lähetys joka onnistui ihan kohtalaisesti. Toinen kulma meni hiukka paremmin ja oma toimisesti löysin reitin. Kohta oli taas keppi, jonka toi heti. Tällä osuudella jäljestys oli aika hyvää. Kolmas kulma oli aivan kamala, eikä meno sen jälkeen ollut yhtään parempaa. Taas seilailtiin puolelta toiselle ja hukattiin yhden kerran jälkikin. Ihme kyllä tästä menosta huolimatta nousi kaksi keppiä.

Jälki jatkui pienen matkan metsä saarekkeeseen, jossa hei nikkoa. Siellä oli myös lelu piilossa. Maaston muutos ei aiheuttanut ongelmaa, päin vastoin se tuntui siinä kohtaan paranevan. En tiedä aiheuttaako tuuli pellolla kepposia jäljestykseen, koska olen nyt huomannut, että jotkin suorat sujuvat todella hyvin ja jonkun kulman jälkeen tökkii sitten todella paljon.

Jäjestys ei ollut parasta Ruut'a, mutta paikkapaikoin oikein hyvää. Se mikä oli todella mukava asia tuolla jäljellä oli se, että kaikki viisi keppiä nousi, ilman mun vihjailuja. En edes huomnannut niitä, ennen kuin Ruu nappasi suuhun. Erityisen huonoa oli se, että sorruin jeesailemaan varsinkin kulmissa.

Taidan tehdä jatkossa helpompia kulmia, kun ne ovat aika vaikeita tuolle. Olisi kuitenkin hyvä, että se selviäisi niistä itse. Vaikeuttaa sitten myöhemmin. Huomaan kun itse katson kirjoitustani, että ei tämä nyt kovin huonolta reeniltä vaikuta, mutta oma fiilis oli todella kireä ja se heijastui koiraan. Ei vaan pitäisi reenata jos ei tunnu siltä.