sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Hierojalla

Tänään oltiin käymässä Kirsi Sivosen luona. Aika surullisia uutisia saatiin kuulla. Ruu'lla on nuoreksi koiraksi aika pahat jumit erityisesti taka selässä. Syykin selvisi; tytöllä on varsin pitkä selkä ja vaiva tulee olemaan koko loppu elämän ongelma jossain määrin =0( Oli kuulemma rutissut luvattoman paljon. Hiukka oli kireyttä takajaloissa ja toisessa sisäreidessä. Lisäksi toinen puoli niskasta oli hiukka jumissa, johtuen seuraamisesta. Tämä jumi saatiin kuitenkin aukeamaan.

Etupää itsessään ei ollut pahassa kunnossa. Mikä kielii siitä, että palkkaamis tapani ei rasita sitä päätä koirassa. Lisäksi mainitsi, että Ruu'lla on pihtikintut takaa, joka lisää selän jumitus ongelmaa. Jatkossa takapään lihasten kehittämistä mäkiä ylös juosten.

Kirsin antoi kolmen kerran kuurin jotain aloevera valmistetta (pieni pilleri) joka rentouttaa lihaksia ja hoitaa paikallista tulehdusta lihaksissa. Nyt sitten ollaan 14 päivää karenssissa, mutta väliäkös tuolla. Ei ole tarkoitus kisata nyt.

Kotiin päästyämme Ruu oli todella raukea. Laitoin sille loimen ohjeiden mukaan päälle. Tytteli nukkui yhtämenoa 4-5 tuntia. Oli poikkeuksellisen syvässä unessa, joten mun oli pakko vähän väliä käydä katsomassa hengittääkö se yhä ;0) Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että se vastasi todella hyvin hieromiseen.

Jatko ohjeiksi saatiin levätä tämä viikko. Lenkkejä saa tehdä normaalisti. Uusinta hieronta kahden viikonpäästä. Kepit ja kontaktit ovat kahden viikon ajan pannassa. Samoin seuraamiset ym. Lisäksi ei lelulla palkkaamista. Jotain rauhallisia nami juttuja saa ottaa viikon päästä (toko) ja agissa mahd. matalia hyppyjä, putkea jne. Tämä viikko vältettävä hyppäämistä.

Pentu päivillä saa ottaa jälkeä ja hakua, kun koira menee niissä oma ehtoisesti. Lisäksi otan hiukka namilla rauhallisia toko-juttuja. Mälsää, että juuri nyt piti tuo tulla ilmi, kun kaikkea kivaa tiedossa, mutta tärkeintä on että Ruu paranee ja voi hyvin.

Selkä sillä tulee kuitenkin olemaan sen heikoin lenkki koko sen elämän ajan, joten säännöllistä hierontaa siis tiedoss 1-1,5kk välein riippuen nyt siitä miten helposti menee jumiin. Ja BOT-loimi tulee sitten seuraavaksi hankinta listalle. Toivotaan vain, ettei joku äly-vapaa keksi sitä viedä Ruotsin mallin mukaan douping-piiriin kuuluvaksi =0/