keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Tokoa, agia ja hierontaa

Kaikenlaista ollaan ehditty taas puuhaamaan. Maanantaina tokoiltiin rantapuistossa ihanassa keväisessä säässä kaksisteen. Otettiin pätkä seuraamista, mikä tuntui todella hyvältä. Käännöksissä tosin hiukka liioitteli, mutta ei meinaa mitään. Otin myös jääviä. Lauantain jälkeen ei ole sotkenut niitä kertaakaan. Olen myös hahmotellut mielessäni tapahtuneita ja luulen löytänee muutaman syyyhteyden. Mutta mene ja tiedä =D Otettiin myös kiertojen yhteydessä luoksetuloja jotka oli todella hyviä ja nopeita. Loppuu paikkamakuu papan kanssa. Minuutti näkösällä ja reilu puoltoista piilossa. Hyvin meni! Loppuun molempien vapautus ja Ruut sai rallata pitkin puistoa lelun kanssa Hessu perässä. Oli ihanaa katsoa miten molemmat nautti menosta. Pappa on edelleen voinut hyvin ja osallistuu yhtäpitkille lenkille Ruut'n kanssa.

Tiistaina oltiin agiliitämässä. Täytyy sanoa, että Ruut teki elämänsä reenit! Tehtiin edelleen valssi koukeroita hypyillä ja yhdellä putkella (7 esteen rata) Alkuun pudotti muutaman riman (yksi rima/per rata) mutta syykin selvisi heti. Ruut ponnisti nimittäin välittömästi "hyppy" -käskyn kuultuaan. Lopussa alkoi selkeästi itse katsomaan mistä hyppää. Ja ihan viimeinen rata oli todella hyvän tuntuinen. Ruut on vain tavattoman nopee, joten mun pitää vielä rutosti petrata omaa ohjaamistani. Lisäksi otettiin kontakteja (kaikki) Aluksi otin tarjoamisena. Ja Ruut'han tarjoo! Sen mielestä kontaktin loppu osa alkaa olemaan POP! Teimme myös niin, että itse jatkoin matkaa muutaman askeleen verran ja sehän jäi omalle paikalleen. Apparia käytän vielä pitkään. Mutta lopussa ei kuulemma tarvinnut hihnalla kuulemma enää himmailla. Hyvä Ruut!

Keskiviikkona oltiin sitten hierojalla kartoittamassa tilannetta. Kokonaisuudessaan kuulemma hyvä tilanne. Niska oli oikein hyvässä kunnossa vaikka taisteluleikkejä otetaankin paljon, eli niillä saa siis jatkaa. Ruut'llahan on aikas pitkä selkä, joten sieltä löytyi kaksi jumin alkua (pientä) Ovat kuulemma tyypillisessä kohdassa tämän rakenteisella harrastuskoiralla. Ruut antoi todella nätisti käsitellä itseään vaikka olikin välillä kiusallisia kohtia joista hierottiin. Tiia kehui kovasti Ruut'n hyvää tasapainoa ja erityistä mainintaa sai takapään hallinta. Oli kuulemma poikkeuksellisen (ikä huomioiden) hyvä tietoisuus mitä takajalat tekee ja missä ne menee. Eli hahmotti hyvin omat raajat. Kerroin tehneeni tehokkaasti erilaisia reenejä joissa joutuu oikeasti käyttämään kroppaansa (jumppa pallo ym.) Totesi vain, että ilmankos! Lihaksisto oli ok. iän huomioiden. Tosin kaipaili lisää massaa (lihasta) Tämä lienee johtuu aika yksipuoleisesta liikunnasta. Asun aivan keskustassa ja mun alueella ei ole kamalasti mitään metsää. Autottomana en pääse sinne minne haluisin. Olen pyrkinyt järjestämään niin monipuolista, kuin se vain on mahdollista... Aika tylsä juttu =( Järvenpään sisällä myös julkiset kulkee toivottoman huonosti, joten eivät nekään tarjoa ratkaisua asiaan.

Pyöräylystä sanoi, että 4-5 km kerta viikkoon on ok. Tämä matka tulee siitä, kun poljemme agility reeniin Ristinummelle. Matka on suurimmaksi osaksi hiekkatietä. Lisäksi ravi on paras askellaji pyöräilyyn. Tämä onkin helposti toteutettavissa tuon kanssa. Se tuntuu olevan sille varsin luonteva tapa liikkua. Saan polkea aika kovaa ja Ruut pysyy edelleen ravissa. Hessu taas ei osannut muuta tehdäkkään kuin laukata. Lisäksi Ruut'lla tuntuu olevan aika pitkä askel ravissa mikä sekin on kuulemma hyvä. Sanoi, että näin nuoren koiran kanssa ei vielä hirveesti kannata pyöräillä.

Saatiin uusi aika toukokuulle. Saadaan jatkaa ihan normaalia reeniä ja kisaamista, kuin mitä ollaan tähän asti tehtykkin. Olipa todella kiva käynti ja mukava kuulla mitä siellä nahkan alla oikein on ;0)