keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Pentutreffit

Sunnunataina oli tarkoitus kokoontua L-pentujen 1-vuotis pentupäiville. Mukana menossa oli myös Elina & Io ja Njodi, HannaO & Veikka ja Veeti sekä Kaarinan Heta-hoffi. Siima oli ainoa joka L-pennuista ei ollut paikalla.

Pakkasin sunnunaitain aamuna kamat ja suuntasin kohti Järvenpään asemaa, josta juna lähti 6.40 suuntana Lahti, josta Katri ja Elina noukkivat meidät kyytiin. Siitä ajeltiin sitten Tampereelle, jossa oli tarkoitus Pirkka-hallin kentällä kokoontua treenaamaan toko/tottista klo 10 alkaen.

Aloitettiin paikka istumisella ja jatkettiin makuilla. Istumisessa jäin näkösälle, kun siinä ollut keväällä ongelmaa. Istui hyvin. Lelu palkka takana, jonne suora vapautus. Paikkamakuu oli n. 3-4 min. Olin koko ajan piilossa. Hyvin makasi. Oli tosin mennyt lonkalleen.

Omalla vuorollani tein aika paljon täsmä treeniä, ettei ihan hirveästi hilluttaisiin. Aloitin askelsiirtymillä. Aika hyvin meni. Nyt mullakin alkaa pelittämään siirtymiset oikealle, niin eiköhän ne avaudu siitä koissullekkin.

Seuraavana vuorossa paikan hakua ruudussa. Aluksi tarjosi merkkiä. Jouduin tokalla kierroksella pysäyttämään oikeaan kohtaan. sen jälkeen alkoi kivasti tarjoamaan. Tässä näköjään pitää tehdä niin, että ekalla pysäyttää, niin eiköhän se siitä ala sujumaan.

Kaukoista otin ensin pari istumaan nousua. Ekalla nousi seisomaan, toka ok. josta kierto palkaksi. Loppuun sitten I-S-M-I ja palkka kierron kautta suoraan nartsaan. Tästä Ruu pitää =D

Tunnarin tein tällä kertaa niin, että en piilottanut ensin omaa vaan laitoin sen suoraan muiden joukkoon. Matka edelleen hyvin lyhyt (n. 2m) Meni ja haisteli hyvin, otti heti oman kun kohdalle osui, mutta pudotti sen ja jatkoi haistelua. kutsuin pois, kun pelkäsin, että päätyy väärään. Uusinta kierros oli oikein hyvä. palautti heti kun oma osui kohille. Tämä tuntuisi nyt pelittävän. Ruu haistelee todella kivasti ja rauhallisesti. Tuntuu, että se on selkeästi hoksannut, että tämä on nenä liike.

Loppuun otin idarin asennoissa pysymisiä. En seuruuttanut edelleenkään, vaan laitoin aina kulloiseenkin asentoon. Palkan laitoin aina ekan merkin kohdalle ja jatkoin kierrosta. Hyvin tuntuu pysyvän aloillaan. Ei enää seisomisessakaan kääntyile tai makuussa väänny lonkalleen. Vapautin aina kohdalle saapuessani suoraan leluun.

Ruokailujen jälkeen siirryttiin sitten maastoon. Ohjelmassa jälki, haku ja esineet. Oli varsin mielenkiintoista seurata muiden reenejä ja päästä tutustumaan "uusiin" lajeihin. Kiitos myös kaikille jotka jaksoivat vastailla kärsivällisesti alati ihmettelevälle perässä hiihtäjälle ;0) Maalimiehenä oleminen oli myös varsin mielenkiintoista puuhaa, joskin piilojen paikallistaminen itselle oli kyllä aika vaikeeta.

Ruu'lle tein ensin jäljen. Ei juurikaan vanhentunut, kun lähdin ajamaan sitä HannaT lähtiessä katsomaan peräämme. Jälki oli ehkä hiukka vajaa 100m pitkä ja siinä oli yksi pyöreä kulma vasemmalle. Maasto ihan kohtalainen (metsä)

Ruu ajoi ihan kivasti, eikä hukkiakaan tullut, kun yhdessä kohdassa, jossa jälki kulki jonkun eläimen papanoiden yli. Hyvin kuitenkin löysi uudestaan jäljen ja lelun lopusta. Olinkin varsin tyytyväinen toisen menoon. Ruu ajoi todella keskittyneesti ja suurimmaksi osaksi nenä visusti maassa.

Hanna kommentoi, että jälki voi olla seuraavalla kerralla tupla ellei jopa tripla. Kulmia voisi alkaa ottamaan mukaan ja niitä voisi olla useampikin. Lisäksi voisi ottaa pari keppiä mukaan, jotka ovat hajustuneet hyvin esim. mun paidan sisällä. Alkuun niin, että yksi keppi, kun löytyy niin leikkiä sillä ja lopetus. Muutaman tällaisen jälkeen voi sitten lisätä jäljestyksen jatkamisen. Kiitos Hanna, nyt taas olen hiukka viisaampi. Täytyy myöntää, että tähän alkaa tulemaan himo, kun koirakin on syttynyt lajista!

Esineitä otettiin seuraavaksi. Ei ollakkaan tätä tehty aikaisemmin. Tehtiin hajun hakuna. Metsässä ilma oli lämmin ja seisoi. Aluksi oli ihan pihalla, että mitä mä oikein marhaan edes takaisin. Aika pitkään meni ennen kuin sai hajun tumpusta, mutta kun sai niin otti heti suuhun ja lähti tuomaan kohti. Tästä nartsu heti palkaksi, ettei opi mälväämään ja että palautus vauhti olisi myös hyvä.

Hakua lopuksi... tai siis hajunhakuna otettiin tämäkin. Tultiin metsään jossa Katri, Elina, HannaT ja HannaO istuivat ripotellen ringissä. Ruu juoksi heti moikkaamaan ja mussuttamaan namia. Katri meni piiloon ja lähdimme alueelle kävelemään. Taas pihalla. Sai lopulta hajun Katrista takapuolelta ja alkoi vispilöimään häntää heti. Katrilta herkku ruoka ja loppu leikki, josta ei kumma kyllä innostunut juurikaan =o Johtunee varmaan kuitenkin oudosta ympäristöstä ja uudesta tilanteesta. Oikein reipas Ruu kuitenkin oli.

Paluumatkalle lähdettiin kahdeksan maissa. Katri ja Elina heittivät meidät Riihimäen asemalle jossa sitten jouduttiin odottelemaan kolme varttia junan tuloa. Kotosalla olin joskus 23.45 Täytyy myöntää, että varsin rankka reissu oli itsellekkin puhumattakaan koirasta. Lämpötila kun päivällä oli hiukka yli 30c astetta.

Reissu oli kuitenkin varsin antoisa. Oli todella mukava tavata taas pentu sisaruksia ja muita mukavia T-ihmisiä. Paljon jäi hyviä vinkkejä takataskuun. Kiitos kaikille mukana olleille ja kuvia ottaneille. Katrin kuvat ovat TÄÄLLÄ ja Lauran kuvat TÄÄLLÄ


Ryhmä potretti; Kaarina&Hiski, Katri&Mervi, Hanna&Hui, Susan&Ruut ja Laura&Glenda ja Bestis. Alkuperäinen kuva löytyy TÄÄLTÄ Elinan ottamana.