keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Keskiviikon tokoilut

Lähi kentällä reenailtiin. Seuraksemme saatii isä pari vuotiaan pojan kanssa pelaamaan palloa. Ei aiheuttanut minkään laista ongelmaa, ei lapsi eikä pallo, Hyvä pikku-Ruut! Mutta sitten itse reeniin:

Seuruu: Otettiin ensin sivulletuloja. Sen jälkeen askel siirtymiä ja paikalla täyskäännöksiä. Meni todella kivasti ja tarkasti.

Nouto: Ensin törpön takaa kiertäen pari kertaa ja nostosta heti palkka. Sitten pari kipaletta kapulan kanssa merkin kierto. Toisesta suora palkka ja toisella kerralla palautus. Ihan ok meininki.

Seisominen: Asennossa pysymistä. Hyvin pysyy. Ei liiku tassukaan. Jätin etupalkan ja kävelin taakse. Sivulle tultaessa vapautin suoraan leluun. Oikein kiva!

Kauko: Olin jättänyt valmiiksi takapalkan. Ei tiennyt. Virittely ja käsky, vaan ei mennyt maihin =o Olin kyllä aika paljon leikkinyt ja hetsannut, joten jäi kait tuijottelemaan mua... Tokalla meni maahan, mutta sitten ei voinut nousta istumaan. Kauko meillä lienee ikuisuus kysymys, kuinka se tulisi tehdä tai lähinnä palkata. Nami takana ei kiinosta juurikaan ja alkaa pomppii eteen päin. Lelu takana ei tuo mun toivomaa ryhtiä istumiseen, kun pitää kytätä. Ja kokonaan palkkaamatta jättäminen saa sen loikkimaan urakalla mua kohti. Huoah! Kokeiltiin eri variaatioita ja toistoja tuli enemmän kuin laki sallii. Tosin loppua kohden nousi jo kivasti. Luulen joka kerta löytäneeni uuden tavan onnistuneeseen palkkaamiseen kaukoissa ja huomaan seuraavalla kerralla, että ei onnistu.

Nyt sitten päädyin naksauttamaan istumaan noususta ja heittämään pallon Ruut'n taakse suoraan ja pitkälle, että varmasti ajattelee taakse päin. Lentävä palkka tuntui toimivan tällä kertaa. Länässähän tuo on mikä ei mielytä mua juurikaan, mutta kait se parempi on, kun että jättää ekan istumisen väliin.

Lisäksi kait on hyvä ottaa muutkin asennot mukaan kuvioon, ettei mene turhan tylsäksi. Ruut myös tuntuu tykkäävän nopea tempoisesta asentovaihto leikistä. Lisäksi lienee palattava hiukka taaksepäin matkassa, jos vaikka olenkin harpponut. No kyllä tää tästä. Pitää vain pitää kaukot hauskana ja nopea tempoisena ja asennoitua itsekkin siihen, että ne on kivat. Monesti kun oma asenne ratakaisee koulutuksessa, minkä fiiliksen onnistuu koiralle opettamaan ko. liikkeeseen.

Muuten reeni oli todella mukava ja intensiivinen. Ruut oli hurjan pätevä ja tarkka kaikissa liikkeissä. Sitä on kyllä mahdottoman mukava reenata kun se yrittää niin tosissaa ja haluaa aina tehdä kaiken oikein.

Treeniä

Ollaan treenailtu pieniä asioita silloin tällöin. Nyt pitäisi lyödä AVO-luokka läjään. Sen verran hyvällä mallilla se on, että jo nyt pitäisi irrota 1-tulos, mutta ainahan perfektionistin mielestä hiottavaa riittää ;0)

Tokossa ollaan puuhattu lähinnä noutojen, luoksetulon ja kaukojen parissa sekä paikkamakuuta ollan myös reenattu. AVO-hyppy on ainoo jota ei olla millään tasolla reenattu. Uskon sen kuitenkin valmistuvan nopsaan.

Kaukoja ollaan otettu edelleen niin, että olen n. 3-4m päässä ja eka istumisesta vapautus palkalle, pienen odottelun jälkeen. Perään I-M-I vaihto ja vapautus. Tuntuu toimivan hyvin ja lelu palkkakaan ei aiheuta jumimista. Nyt vain matkan pidennystä.

Luoksetuloja ollaan otettu kiertojen yhteydessä sekä muutama stoppi. Hyvin stoppaa ja vauhti myös ok. Pitänee ottaa läheltä seisomis asennosta luoksetuloja, että oppii lyhyenkin matkan tulemaan kovaa.

Noutoja ollaan reenattu kiertojen kanssa. Päätin sitten minäkin opettaa Ruut'n kiertämään kapulan taakse. Meni hermo, kun se polkasee aina kapulaa ensin ennen kuin ottaa sen. Ei kuitenkaan onneksi ääntele. Ollaan otettu, niin että kiertää törpön kierrä käskyllä ja ottaa kapulan "tulo" matkalla. Palkka heti nostosta. Lisäksi ollaan otettu myös vauhti noutoja kohteen kiertämisen kanssa. Paluu matkalla vapautus leluun eri pituisilta matkoilta ja välillä sivulle.

Paikkamakuuta... vesisateessa ylläri, pylläri =D Hiukka nikotteli alkuun. Yksi huomautus ja hyvin pysyi loput toistot. Tein alkuvalmistelut, laitoin lelun taakse ja jäin lähelle. Otettiin 4-5 lyhyttä toistoa (0,5-1 min.) kävelin vapauttamaan ja sitten riekuttiin oikein kunnolla ja sai palakaksi kurvailla kannon ympäri. Hyvin tuntui oivaltavan idean. Kotiin palatessa olimme molemmat aivan likomärkiä, kun sade ei todellakaan ollut mitään pikku tihkua. Tosi hyvä mieli jäi. Lisänä oli vielä märkä nurmikko jossa piti maata. Tämä ei tuntunut aiheuttavan mitään ongelmia, liekkö edes sitä huomannut.

Agilityssä kepit ja kontaktit alkaa sujumaan todella kivasti. Eilen KAT'n reeneissä otettii takaa leikkaamisia ja irtoomis harjoituksia. Leikkaukset tuottivat vielä pään vaivaa, kun tuo kääntyy salamana eikä lukitse estettä. Pitää olla tarkkana, että ehtii hypyn välittömään läheisyyteen ennen kuin leikaan. Yksi oikein kiva onnistuminen saatiin kuitenkin. Irtoomiset ei aiheuttaneet mitään ongelmaa. Kolmen hypyn suora ja pitkä putki mentiin suit sait sukkelaan. Mä ehdin tokan hypyn kohdalle, kun Ruut oli jo putkessa. se on sitten varsin ripsa kinttuinen pikku-likka =D