sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Toko ja agi-kisat

Taina tuli perjantaina luokseni Mistyn kanssa. Lauantaina oli Ruut'lla toko-koe Helsingissä ja sunnuntaina Mistyllä agi-kisat Hämeenlinnassa. Sää oli mitä mainioin auringon helottaessa täydeltä taivaalta. Ei kuitenkaan ollut liian lämmin koiria ajatellen.

Toko kokeeseen osallistui 29 koirakkoa, jotka olivat kaikki alo-koiria, kisan ollessa vain tarkoitettu alokkaille. Tuomarina oli Saija Pollari-Peltoniemi. Koe meni varsin mallikkaasti, vaikka meidän paikkamakuu ryhmä meni ihan sirkus meiningiksi. Ryhmässä oli kuusi koiraa. Rivin ensimmäinen rupesi haukkumaan, heti kun olimme jättäneet koirat. Tuomari poisti koirakon kehästä (syystä jota en tiedä) Tämän jälkeen alkoi kaksi muuta koiraa haukkumaan. Ja heti perään kaksi koiraa (toinen haukkujista) lähtivät juoksemaan rintarinnan omistajiensa luokse. Aloilleen jäi Jennin Dooris-labbis nahka joka haukkui taukoamatta ja Ruut reunimmaisena. Nahka nousi lopulta istumaan, rapsutteli itseään haukkui edelleen ja lähti lopulta paikaltaan. Omistaja komensi sen uudestaan maahan, jossa se sitten olikin loppuun saakka kuitenkin haukkuen kaikenaikaa. Mutta sitten itse kisaan...

Luoksepäästävyys: Hiukka raahasi takapuoltaan kohti tuomaria, mutta erittäin korrektia käytöstä tästä 9,5p.

Paikkamakuu: Valtaisasta härdellistä huolimatta 10p. !! Ruut on rautahermo kisoissa =D

Seuraaminen taluttimessa: Oikein nättiä ja tarkkaa menoa, samoin tuomarista, joten ansaitusti 10p.

Seuraaminen taluttimetta: Nyt ei mennyt yli yrittämiseksi. Sama meininki jatkui siispä 10p.

Maahanmeno: Ok 10p.

Luoksetulo: Hiukka valui taakse perusasennon ollessa kuitenkin suora tästä 9,5p.

Seisominen: Tuomarin mielstä annoin kädellä, jonkin merkin... hmm enkä antanut. Huomaamattomuuksissani räpelsin sormiani joten 9p.

Hyppy: Oikein hyvä 10p.

Kokonaisuusvaikutus: Kovasti taas kehuttiin Ruut'n työskentelyä ja hiukka omaakin ;0) tästä 10p.

Yhteensä: 196p. kp ja 1-tulos sekä luokkavoitto. Palkinnoksi saatiin Royal Caninin Sensible ruokaa 8,5 kg joka siis tuli tarpeeseen.

Jenni ja Dooris tulivat kolmansiksi myös 1-tuloksella (yli 180p.) Onnea heille. Dooris nimittäin oli Ruut'n lisäksi toinen koira, joka otti paikka makuusta täydet 10p. muiden neljän koiran nollatessa liikkeen riekkumalla pitkin kehää ;0)

Sunnuntaina kurvasimme sitten Tainan ja Sarin kanssa Hämeenlinnaan, jossa oli kolmosille 3 starttia. Mun oli tarkoitus kisata Mistyllä. Ruut pääsi mukaan hengailemaan. Radoista kaksi oli perusratoja ja yksi oli hyppyrata. Tuomarin nimeä en valitettavasti muista. Oli siis aivan uusi kasvo mulle.

1. rata oli mulle enemmän kuin vaikee. Ratatutustumisen jälkeen toivoinkin, ettei olisi tarvinnut herätä aamulla jälkeen viisi. Myönnän olevani täysin ruosteessa ja ajattelinkin, että hyvä on jos tästä selviää. Misty oli myös erittäin haahu. Ampui vain sinne tänne esteiden ohi eikä keskittynyt. Ajattelin kahteen otteeseen radalla, että nyt mä lopetan. Häpeen tunne oli kyllä aika moinen. Päästiin rata loppuun ja merkintä HYL

2.rata oli jo hiukka parempi. Sekä ohjaajalta, että koiralta. Puolenvälin paikkeilla mulla kilahti ja päätin, että johan on kumma, jos me ei näistä selvitä. Tämän jälkeen meno parani huomattavasti ja radalla oli jo tekemisen meininki. Hylystä huolimatta olin loppuun todella tyytyväinen.

3.rata oli jo mielestäni oikein hyvä. Nautin siitä ja sain kiinni lajista. Olin hyvin itse varma ja painoin aika draivilla menemään. Kolmannen radan kohtaloksi koitui putki, jonka Misty oli päättänyt lukita. Tämä ei haitannut, vaan painoimme loppuun asti täysillä.

Todella hyvä fiilis jäi vaikka joka radalta tulikin hylky. Itse olin aluksi jäykkä kuin rautakanki ja ihan pihalla koko touhusta ja Misty vain kaahotti menemään eikä keskittynyt lainkaan. Loppua kohti alkoi löytymään tatsi hommaan ja viimeisellä radalla häpeä oli vaihtunut vauhdin hurmaan =D