maanantai 19. tammikuuta 2009

Väsyttää

Uni velka painaa päälle, eikä oikein kunnolla osaa rauhoittua ja levätä. Pienten lasten syndrooma meinaa iskeä, mitä väsyneempi sitä enemmän kierroksia ja kuitenkaan ei saa mitään järkevää aikaiseksi ;0) Tästä sivu juonteena se, että Ruut on myös ollut aika levoton (kamala). Riehuu vain kaiken aikaa. Se on kyllä kummallinen koira. Kummallisin koskaan tuntemani. Se on äärimmäisen herkkä ja taitava huomaamaan kaikki mun tunne tilat ja reagoi jokaiseen niistä jollakin tavalla. Mielenkiintoinen epeli =D

Viikonloppu menkin sitten molempien taholta rauhoittelun opettelemisessa. Jotain pientä puuhattiin toki, mutta vain ulkona. Sunnuntaina sain sitten itseni ja koirani kohdalla läpi murron, kun makasin sohvalla puoli päivää ja Ruut makoili myös suurimman osan ajasta, eikä riekkunut ollenkaan.

Lauantaina: Illalla tokoiltiin koti oloissa ulkosalla. En jaksanut lähteä T-reeneihin, kun sunnuntaina oli aikainen herätys Mistyn näyttelyiden merkeissä. Ruut teki seuraamista ympyrällä jossa taas puski. Seisominen oli oikein hyvä ja napakka, niitä pari toistoo. Luoksetulon eka osa jäi hiukka vinoksi (perusasento), mutta tokalla Ruut tuli suoraan. Oikein hyvä. Mistyn kanssa seuraamista ympyrällä, joka olikin päivän paras. AVO-kaukoja muutama sarja takapalkalla. Hiukka vinotteli, mutta vikassa osiossa oli oikein suorassa. Loppuun Mistylle luokse tulo topilla. Oikein kivasti pysähtyi. Tästä nartsu taakse. Hessu sai ihmetellä idarin saloja. Nyt löytyi seisominen ja istuminen, mutta maahan meno olikin sitten tiukassa. Auttamisen kautta löytyi sekin sitten. Seuraaminen ei ollut Hessumaista, vaan jotenkin väljää ja edistävää :o

Sunnuntaina lähdimme ajelemaan Lahteen ryhmänäyttelyyn. Kelpieitä oli paikalla 13 Misty oli ainut valionarttu, joten sen luokka meni nopeasti. Siitä saatiin ERI. Paras narttukisassa Misty sijoittui PN 1:ksi. Päivän kruunasi ROP-sijoitus. Saatiin hyvä arvostelu. Elena Ruskovaara tykkäsi Mistystä todella paljon. Tuli vielä lopuksi juttelemaan ja rapsuttelemaan Mistyä. Sanoi, että todella kaunis ja tasapainoinen narttu. Kyllä lämmitti mieltä. Ja Tainan mieltä varmasti vieläkin enemmän. Onneksi olkoon vaan hänellekkin!

Kotosalla sitten tehtiin lenkki koirapuiston kautta, Mistyn juoksujen loppumisen kunniaksi. Koirat touhusivat siellä todella paljon. Ne niin pitävät puistoilusta. Jokainen vetää hihna pinkeenä kohti puistoa, kun lähestymme sitä. Ennen puistoon menoa reenasin vielä jokaisen kanssa hiukka. Ennen puistoilua tokoiltiin lähi kentäällä.

Ruut: Ajatuksena tällä kertaa palkata ekassa satsissa kolmannen liikkeen jälkeen. Liikkeiden puhtaudella ei nyt tällä kertaa väliä, kunhan motivaatio säilyy.
 • Liikkeestä seisominen: Toppi oli todella hyvä. Valmisteleva osuus ei (puski mokoma) huomautin toiselle ja rauhoittui sivulle. Paluu ok -> vapautus, ei palkkaa.
 • Liikkeestä maahanmeno: Valmistelevan kanssa samoja ongelmia. Käsky ja jäi mokoma seisomaan. Sillä on nyt seisomis vaihde päällä. Toisto tuotti saman napakan seisomisen. Mietintää puolin ja toisin ja jo löytyi makuu asento. Paluu ok, ei palkkaa, mutta suulisesti jätti kehut.
 • Luoksetulo: Jäi hyvin. Vauhti ok, mutta perusasento jäi himpun vajaaksi. Korjaus ja loppuun vinkupallo palkka, jolla sitten iloteltiin enemmänkin ja otettiin pari kiertoa.

Misty: Samat tavoitteet ekassa satsissa kuin Ruut'lla.

 • Liikkeestä seisominen: Edisti (mikä näillä kaikilla koirilla oikein on =) pikku huomautus korjasi tilanteen. Seisominen ok, mutta kun kehiun alkoi hipsimään kohti.. hmm Ei palkkaa. Korjauksen jälkeen ok
 • Liikkeestä maahanmeno: Alku edistämisen merkeissä, huomautuksen jälkeen ok. Maahanmeno ok. Samoin paluu. Vapautus -> ei palkkaa.
 • Luoksetulo: Suorana. Ihan ok. Loppuun paljon makkaroita palkaksi.

Ruut osa 2:

 • Seuraaminen: Ympyrällä. Puski. En ymmärrä miksi. Oli kait niin intona. Vaikee kävellä, mutta ei kuitenkaan edistänyt oli vain kietoutunut vasemman jalan ympärille. Ympyrällä hiukka sahailtiin ja huomauttelin liian tiiviistä/painavasta menosta. Asettui ihan nätisti lopulta kulkemaan. Näistä luonnollisesti N+M
 • Nouto: Joka oli kyllä super! Alkuun istumis harjoitusta, kun heitän. Hiukka hiissasi, mutta muuten oli paikoillaan. Uusinta tuotti aloillaan olemisen. Tästä lupa hakea. Kiihdytti aika hurjaan vauhtiin ja mietin, että posauttaako kapulaa päin. Eipä posauttanut vaan löi liinat kiinni juuri kapulan kohdalla nappasi suuhun ja pyörähti niillä jalan sijoillan ympäri. Juoksi kovaa loppuun saakka ja palkkasin vasta, kun oli aivan mun sivulla kääntymässä. Tähän oli hienoa jättää.
 • Ruutu: Suora palkka. Pari hyvää ja nopeaa tooistoa jota Misty ja Hessu säesti vieressä =0)

Misty osa 2:

 • Seuraamista: Ympyrällä. Misty tykkää tästä aika paljon. Sen mielestä nää ympyrät on kivempia, kuin suorat. Oikein innoissaan oli tytteli, eikä muuten edistänyt enää!
 • Nouto: Hyvä oli. Ei huomauttamista. Misty hakee aina kivasti ja käsittelee kapulaa varoen.
 • Ruutu: Juoksi kovaa ja suoraan pienten haukkujen säestyksellä. Palkaksi heittelin sille nartsua, jolle sitten murisi ja haukkui tohkeissaan. Hupsu pikku-likka =D

Hessu:

 • Ruutu: Pari toistoa. Ei oikein meinannut löytyä. Meni aina oikeaan kulmaan ja nuuskimalla löysi palkan... pikkuisella näkö taas teki tepposia. Yleensä se on päiväs aikaan löytänyt ruudun.. jos sillä on kahi edennyt pidemmälle =( No iloinen se on edelleen ja leikkii mielellään, joten no panik =D