torstai 25. kesäkuuta 2009

15. jälki

Onnistui todella hyvin. Nyt Ruu oli paljon keskittyneempi asiaan. Jälki lienee joku 200-300m pitkä vanhentui sen kolme varttia ja siinä oli 6 kulmaa. Tein alun niin, että hyppäsin vähän matkan päähän josta sitten lähdin tekemään jälkeä. Nyt Ruu selvitti todella hyvin tuon metrin matkan suoraan edeten jäljelle.

Kulmat olivat tänään Ruu'n parhaita! Jokainen kulma mentiin erittäin hyvin ja tarkasti. Ei siis ajeltu yhdenkään kulman ohi. Eli se mitä tänään oli tarkoitus reena onnistui sitten yli odotusten. Kuumuus kuitenkin lienee verotti, koska hiukka lopussa harhaili jäljen molemmin puolin. Työskentely oli todella tarkkaa mutta hiukka alavireinen. Pystyin hyvin lompsimaan perässä kävelyvauhtia ja liina oli suurimman osan ajasta löysällä.

Ruu ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään siltä, ettei sitä huvittaisi, lähinnä kuumuus oli se tekijä joka laski virettä. Hyvin kuitenkin pikku-likka selvitti jäljen loppuun ja mikä parasta teki elämänsä kulmat =D

14. jälki...

... Oli sitten täys fiasko. Kuiva leikattu heinäpelto koitui sitten meidän kohtaloksi jo heti ensi metreillä. Ruu'lla ei hajuakaan siitä missä jälki menee. Kyseli koko ajan ja pyöri sinne tänne. Jäljelle lähtökin oli jo aika kamala. Ruu höyri ja oli yli pätevä mielestään. Myönnetään, että itsekkin taisin ahnehtia tässä kohtaan. Ajattelin jo jälkeä tehdessä, että kuinkahan tässä käy ja pitäisiköhän tehdä jälki muualle helpompaan paikkaan... Olen tosin joka kerta ajatellut samalla tavalla, kun teen uusia ja vaikeampia juttuja ja joka kerta tuo on yllättänyt mut positiivisesti. Siksi lienee päätin tehdä jäljen loppuun.

Yritin jonkin aikaa ja annoin toisen pyöriä. En kuitenkaan sortunut näyttämään toiselle jälkeä. Totuuden nimissä en itsekkään ollut varma missä se menee ja ajattelin, että Ruu saa itse selvittää tiensä jäljen loppuun ja jos ei selvitä jää palkka saamatta. Hetken katsoin touhua, mutta Ruu ei mielestäni mitenkään kovin tosissaa etsinyt hukattua jälkeä, kunhan vain marhasi sinne tänne touhottaen omiaan ja välillä maata haistellen.

Lopulta se löysi jonkun hajun johon päätti käydä pyörimään. Siinä vaiheessa marssittiin pellolta pois. Mua ei kuitenkaan harmita tuo ihme kyllä. Päätin kuitenkin tehdä uuden jäljen kuudella kulmalla helpompaan maastoon. Se on nyt vanhentunut melkein kolme varttia, joten taidan ajaa sen nyt. Katsotaan mitä siitä tulee ;0)

Jäljen vanhentumista odotellessa

Kävin juuri tallaamassa lähi pellolle jäljen. Maa on aika kuivaa ja pelto täys ajeltua kuivaa heinää. Keppejä en tällä kertaa laittanut. Lähinnä tarkoitus harjoitella kulmia joita tulikin 8 kipaletta. Annan vanhentua jonkun tunnin.

Odotellessa jäljen vanhentumista istun tässä luonnon keskellä kirjoittelemassa blogia ja kuunnellen radio Dei'tä =D Koirille varasin kongit jotka oli täytetty liha pullilla. Hessu alkoi saman tien syömään omaansa, kun taas neiti nirso heitteli omaansa sinne tänne ja otti aina kiinni. Siitä on paljon kivempi leikkiä kongilla, kuin keskittyä sen sisällön tyhjentämiseen. Hessu taas katsoi Ruu'ta aika halveksivasti "Ei ruualla saa leikkiä!" ja tyhjensi myös tytön kongin, Ruu'n rallatessa kepin kanssa pitkin pusikoita.

Aika ihanaa vain olla täällä luonnon ääressä musiikkia kuunnellen. Kyllä mieli lepää, kun ei ole mihinkään kiire ja saa nauttia kauniista päivästä koirien kanssa heppojen ympäröimänä. Mutta nyt taidan lähteä jäljen ajoon =)