keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Piha treenit ja Hessun vointi

Ihan alkuun Hessun voinnista. Se on aamusta pysynyt samana. Hiukka hoiputtaa unilta noustessa (huimaus) ja ravisteltaessa, mutta muuten liike esim. ulkona on ihan sitä normi liikkumista eli menee edellä iloisesti ravaten ja häntä heiluen selän päällä. Samoin sohvalle nousu ei tuota ongelmaa, kuin ei myöskään muukaan liikkuminen. Luin asiasta lisää netistä. Juttua löytyy TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ Mitään ruokahaluttomuutta tai oksentelua ei ole esiintynyt. Ei myöskään kaatumisia tai kouristeluja mitä on saanut lukea, että joillain on ilmennyt. Täytyy kuitenkin seurata tilannetta ja ottaa yhteyttä tarvittaessa ell. jos ei lähde paranemaan. Nyt kuitenkin vointi on hyvä ja Hessu suht ok. pientä satunnaista hoippumista lukuun ottamatta. Suunta kuitenkin selkeästi parempaan, eikä kuumetta tai kipuilua ole esiintynyt (hengittää rauhallisesti/tasaisesti jne.) ja ruoka maistuu =D

Sitten tokoilut Ruu'n kanssa jotka oli taka-pihalla, kun en jaksanut lähteä lähi kentälle valvotun yön jäljiltä...
  • Seuruu: Pallo tällä kertaa vasemmassa kädessä. Tämä auttaa paikan taakse saamiseen, eikä kyttää palloa kuitenkaan, joten otetaan kuurina tätä. Alkuun ihmetteli tavara junaa jota kohti seuruutin =o Tuolle on kyllä ihan varmasti tulossa juoksu kun on ajoittain ruvennut kummalliseksi seuruussa. Uusinta ei tuottanut enää ongelmaa. Loppuun käännöksiä oikeaan ja vasempaan sekä täyskäännöksiä. Nämä ok.
  • Luoksetulo: Ensin suoria pätkiä. Takapalkka valmiina. Ennakoi. Palkkasin eteenpäin ja jätti ennakoinnin. Yksi maahanmeno joka ihan hyvä. Tosin vauhti aiheuttaa sen, ettei pysty 10 arvoiseen pysähdykseen, mutta en nyt tästä aijo välittää. Pää-asia että miellyttää itseä. Katsotaan sitten kisoissa mitä mieltä tuomarit ovat. Itse kuitenkin näkisin, että sääntöjen mukainen kuitenkin on...
  • Nouto: Puisella pari kertaa. Suora palkka jalkojen välistä. Oikein nättejä kapulaan tarttumisia.
  • Tunnari: Nyt ei aiheuttanut edelliset noudot säätämistä palikoilla vaan meni heti nenä auki, haistoi yhtä ja nappasi oman. Tosin suu ei pysynyt jalkojen tahdissa mukana, kun oli niin kiire palauttamaan, että palikka putosi suusta (ei ehtinyt sulkemaan sitä, kun oli jo kääntymässä takaisin =) Tämä siis miinusta, muuten todella hyvä ja suht rauhallinen työskentely, eikä klähminyt muita.
  • Kauko: Ensi M-I ja M-S Nämä oikein ja kiertopalkka. Sitten M-I-M-S-M Nämä tällä kertaa todella hyvät!

Olihan yö!

Viime yönä heräsin outoon kolinaan. Nousin katsomaan ja huomasin, ettei Hessu päässyt kunnolla ylös. Laitoin valot päälle ja rupesin tarkastelemaan tilannetta. Hessu oli jotenkin kummallisen oloinen. Ei sillä kipuja kylläkään näyttänyt olevan, mutta "huolissaan´" olevan oloiselta poika tuntui.

Hessu ei päässyt hyppäämään ollenkaan sängylle tai sohvalle ja käveleminen oli aika hoippuvaa. Sängylle sain sen yhden kerran lopulta, mutta hypätessään alas takapää petti ja menetti tasapainon. Oli todella kurjaa katsoa tilannetta ja molemmat olimme yhtä avuttomia. Mieleen hiipi monen laisia mahdollisia syitä oireilulle. Ensimmäinen ajatus oli aivoverenvuoto, kun kerta noin äkisti alkoi. Toinen oli myrkytys, mutta kun ei ollut huonovointinen eikä tuntunut kipuilevan, niin en pitänyt sitä kovin todennäköisenä.

Hessu ei myöskään meinannun mennä aloilleen vaan sinnitteli seisoallaa jonkin tovin. Lopulta (ilmeisesti) rauhoittui/tottui oloon ja kävi maate ensin lattialle ja siitä siirtyi sitten itse sohvalle. Nyt siis onnistui tuo ylös kiipeeminenkin hyvin.

Ei kuitenkaan auttanut kuin katsoa aamuun, vaikka osa yöstä menikin itkiessä. Jossain vaiheessa olin kuitenkin nukahtanut. Aamulla Hessun vointi oli ihan ok. Ravistelu oli ainut asia mikä tuotti hiukka horjuttamista, mutta muuten liikkui hyvin ja oli muutenkin iloinen oma itsensä. Aamu pisuillakin nosti jalan mahdottoman korkealle (niin kuin ennenkin =) eikä hoippumisesta ollut tietoakaan. samoin kulki portaat normaalisti ylös, kuin myös kulki sohvalle ja alas ilman mitään liikkumis vaikeuksia. Oli niin kuin mitään ei olisi ollutkaan.

Netistä oli heti pakko katsoa mitä moisesta vanhan koiran käytöksestä sanotaan, kun ei se aivoverenvuotokaan voinut olla. Luulen, että Hessulla tuon aiheutti Idiopaattinen vestibulaarisyndrooma, joka siis vaivaa yleensä vanhoje koiria. Aiheesta löytyy lisää tietoa TÄÄLTÄ ja ihmisten omaa pohdintaa TÄÄLTÄ

Vaiva onneksi menee itsekseen ohi ja elämä voi jatkua. Kyllä helpotti!!