torstai 14. toukokuuta 2009

Kauko rulettaa!!

Nyt sitten taisi ratketa meidän kauko "ongelma" Lueskelin taas "siilä silmällä" ihmisten treenejä ja löysin Lentsun blogista kaukoihin kivan leikin jolla saattasi saada tuon pelittämään. Kun ne namit ei riitä, palkka aiheuttaa jumimista ja palkkaamattomuus ei toimi. Eli nyt meillä hyödynnetään kohteen kiertoa kaukoissakin.

Tänään sitten oli työmatkalta palattuani pakko kokeilla kuinka toimii.. ja sehän toimii. Voi miten tuo olikaan innoissaan. Kerroin mikä liike tulee ja jätin koiran maahan. Olin n. 5m päässä ja pyysin istumaan. Ekalla oli että "häh?" Mutta tokalla jo odotti palkkaa juosta kiertämään takana oleva kanto. Kierron jälkeen sai narupallon vielä tupla palkkana.

Lopulta Ruut oli niin innoissaan, että sotki jo liikkeitä ja tarjosui itse kaikkea mahdollista. Tahmeudesta ei ollut enää tietoakaan. Istumiset olivat todella ryhdikkäitä ja nopeita. Vain kerran hytkähti eteenpäin, muuten pysyi todella hienosti paikoillaan.

Otin vaihdot I-M-I, S-M-S ja I-S-I. Todella hyvä mieli jäi tuosta. Taidan opettaa tuon, että palkaksi saa kiertää jonkun merkin. Niitähän on kiosissakin! Toki varovaisuutta mitä opettaa, mutta en jaksa uskoa, että tuosta tulee ongelmaa, Ruut on aina niin tunnollinen, että haluaa tehdä kaikki asiat mun asettamien sääntöjen mukaan.

Tuon kierron hyvä puoli on että koiran on todellakin konkreettisesti ajateltava taaksepäin, kun luvan saatuaan joutuu nousemaan ylös ja juoksemaan pois päin. Lisäksi tuo leikki tuo tullessaan kaipaamaani rentoutta ko. liikkeeseen.

Lisäksi on tarkoitus ottaa ihan lyhkäseltä matkalta namilla ja naksulla tekniikka reeniä kaukoissa sarjoja vaihdellen -> I-M-I/I-S-I/S-M-S/I-S-M/S-I-M Tästä liikkeestä taitaa sittenkin tulla jotain =D