maanantai 6. heinäkuuta 2009

Kuvia

Mervin kaunis seuraaminen.

Äkkiä pallo kiinni!

Merkka paimentaa.

Vähänkös molemmilla sisaruksilla oli hauskaa!!

Ruu perässä.

Ruu matkalla ruutuun.

Ja oikea oppinen nosto... josko se tästä?!

Loput kuvat löytyvät TÄÄLTÄ

Siskosten koira-triathlon

Aamulla kymmenen aikaa tavattiin Katri ja Mervi-sisko, tarkoituksena ottaa tokoa, paimennusta ja jälki. Onneksi ei ollut mikään kamala helle ja koirat jaksoivat hyvin loppuun saakkaa, vaikka kyllä Ruu'ssa alkoi lopussa näkymään väsymyksen merkkejä. Hauskaa koirilla kuitenkin oli ja näyttivät nauttivan päivästä vähintään yhtä paljon, kuin omistajatkin =D

TOKO

Paikkamakuu: joitakin minuutteja. Ruu meni lonkalleen puolivälissä. Kävin korjaamassa sen ja makasi loppuun ihan hyvin. Puhuttiin Katrin kanssa etu palkan jättämisestä. Täytyy ruveta tekemään niin. Muuten liike ok.

Nouto: Ensin vietynä ja sitten heitettynä. Molemmissa vielä muistutus ennen nostoa. Ihan hyvät oli tänään noudot. Palkka vain nostosta.

Seuruu: Vauhdin muutokset. Hiukka taisi painaa juoksu osuudessa, mutta loppua kohden parani.

Luoksetulo: Käskytettynä. Palkka heti alkuun. Ok.

Seisominen: Ei ennakoinut valmistelevassa osassa. Stoppi oikein hyvä. Pallo taakse palkaksi.

Ruutu: Pallo valmiina. Lähti hyvin, mutta kummasteli hiukka Katria joka otti kuvia. Tokalla näki kun pallo vietiin, molemmat ihan suht ok ruutuja. Näitä saisi reenata enemmän.

-TAUKO-

Seuruu: käännöksiä oikealle ja vasemmalle. Ihan ok suoritus. Nyt se takapääkin alkaa hiukka rauhoittua.

Luoksetulo: Käskytettynä. Palkka puolestavälistä. Ok, vaikka mun makuun saisi tulla kovempaa...

Kauko: Käskytettynä vaihdot -> S-I-M-I Hiukka tulee eteenpäin S-I vaihdossa. Maasta istumaan nousu oli tahmee, enkä palkannut siitä. Nousi istumaan kyllä, joten olis pitänyt vain. Kun itse kävin säätämään, ei sitten noussut istumaan ollenkaan. Plaah! No jätettiin sitten siihen. Tosin ei noussut eilenkään istumaan illalla. Kaksi vaihtoehtoa: 1. molemmilla kerroilla leikin pallolla paljon ennen kaukoja ja Ruu rupesi jumittamaan tai 2. sillä on joku paikka kipee.... olen hysteerinen tuon selän kanssa ja ajttelin, että se on taas jumissa (kun lensi sunnuntaina ojaan juostessaan pellolta luokseni) Uskon kuitenkin tuon jumittelun johtuvan pallosta. Venyttelee nimittäin tällä hetkellä todella hyvin selkäänsä.

Hyppy: Lähetys ok. Tosin aijaili hiukka toisella puolella, josta kuitenkin palkkasin. Toisella kerralla istuminen huomattavasti reippaampi. Mä inhoon AVO-hyppyä yli kaiken! Paluu ok. Nämä käskytettynä.

PAIMENNUS

Reenien jälkeen suunnattiin kohti Sipoota Riitan luokse. Jonkun aikaa jutelttiin ja kahvitelttiin, ennen kuin lähdetti kohti laidunta. Molemmat siskokset olivat innoissan, Ruu tosin varsin asiallisella tavalla, niin kuin aina. Tosin tässä kohtaa olisi kaiketi ollut, hyvä, että Ruu ei olisi ihan niin järkevä ollut. Syksyyn verrattuna pysyin kuitenkin sen perässä varsin hyvin. Ruu'lle tuntui olevan sydämen asia pitää lampaat täysin liikkumattomana. Alkuun väänneettiin urakalla ajetaanko lampaat pois kulmasta vai. Itse yritin hätyttää niitä pois ja Ruu kampesi ne nurkkaan. Toki nurkka veti niitä puoleensakin, mutta heti, kun ne sieltä liikahti keskemmälle, niin jo Ruu ohjasi takasin =D

Tokassa erässä sama meno meinasi jatkua. Ruu luki jokaista lampaan päänkin liikettä ohjaten sen vastakkaiseen suuntaan. Ei siis pelattu samaan pussiin. Riitta otti liinasta kiinni ja itse kuljin lampaiden edellä yrittäen Ruuta saamaan tekemään kahdeksikkoa. Tämä alkoikin onnistumaan aika hyvin vaikka kyllä se vaikeeta on. Sain sen kuitenkin Riitan avustuksella kääntymään pyydettäessä oikeaan ja vasempaan.

Yksin yrittäessäni en saanut niin hyvää kahdeksikkoa -> kuvioni muistutti kaiketi jonkin laista soikioo, mutta nyt sain kuitenkin Ruu'n joka kerta menemään kulmaan lampaat pos sieltä, mikä olikin ekaan kertaan verrattuna varsin positiivinen muutos.

Loppuun sitten vielä kasvattajan avustuksella muutamat kahdeksikot. Sanoi Ruu'sta että tekee hyvin töitä, mutta on todella asiallinen ja pyrkii kaikenaikaa pysäyttämään eläimiä. Olisi tärkeää, että Ruu saisi fiilistellä, vaikka olis sillä noinkin ihan älyttömän kivaa.

Pois lähdettäessämme Ruu sitten päätti näyttää, että kyllä tämä neiti osaa fiilistelläkin! Karkasi lampaiden perään metsäaitaukseen ja rallasi muutaman rundin villapöksyjen perässä. Sain sen kuitenkin varsin helposti käskyn alle. Nyt kun vain pääsisi säännöllisesti reenaamaan, niin tuosta voisi jotain tullakkin. Kivaa se kuitenkin oli!

Mervi oli varsin hyvä tässä lajissa. Se osasi hienosti flänkätä molempiin suuntiin! Oli kyllä aika hienoa katsoa. Nyt kun olisi ollut videokamera, sen verran hienoa meno oli. Lisäksi Mervi alkoi hienosti tasapainottaa eläimiä Katrille, kun Ruu oli sitä mieltä, että tässä aitauksessa ei sitten liiku yksikään elukka ;D

JÄLKI

Loppuun mentiin vielä tallomaan jäljet koirille. Minäkin pääsin ensimmäistä kertaa tallomaan toisen jäljen. Kyllä jännitti. Molempien jäljet olivat n. 300m pitkiä. Ruun jälki vanhentui tunnin. Molemmilla oli kaksi keppiä. Ruu'lle uutta oli vieraan tekemä jälki ja vieraan kepit (2kpl) Kulmia lienee 2-3 Lisäksi Ruu'lle kokeiltiin janalle lähettämistä. Matka ei tosin ollut kuin 2-3m Lähti hyvin haistelemaan ja pienen tarkastuksen jälkeen lähti jäljen suuntaisesti oikealle. Oli kyllä aika venka komemus, kun ei yhtään tiennyt mistä jälki meni. Eka keppi jäi, vaikka sen kyllä mielestäni ilmaisi, mutta jatkoi kuitenkin matkaa. Olisi varmaan pitänyt kehua... Kulmista en juurikaan osaa sanoa mitään. Jonkin verran tarkasteli, mutta miten laajalti, niin siitä en ole varma.

Päivän puuhat alkoivat verottamaan toista ja Ruu oli varsin rauhallinen jäljellä. Ainahan se on rauhallinen jäljestäjä ollut, mutta nyt se meni kyllä super rauhallisesti. Mietinkin, että näinköhän se jäljestää loppuun saakka. Lisäksi kuono oli varsin usein tällä kertaa ilmassa. Vaikka jälki ei kuulunutkaan parhaimistoomme, niin Ruu'n eduksi on luettava sitkeys, jolla se päätti mennä jäljen loppuun ja nostihan se viimeisen kepinkin, mikä kyllä oli hieno homma!

Päivän päätteeksi käytiin syömässä ja uittamassa koirat. Ruu'kin uskaltautui uimaan ilman liivejä. Tosin tuttu ranta auttoi varmasti. On se kuitenkin vielä asenteella "Iik, mä hukun tänne!" Se on kyllä hassu koira. Päivä oli varsin mukava kaikenkaikkiaan, kiitos Katri ja Mervi seurasta! Pitää tulla seuraavaksi sinne suunnalle, jos sitten vaikka pääsisi hakuilemaankin.

PS.

Kotosalla aloin ihmettelemään, kun Ruu maatessa hiukka vinkui kun sen vasen etutassu taittui. Tutkittuani sitä huomasin sen "polven" (en tiedä mikä nivel on ranteen yläpuolella) olevan arka paineltaessa tietyistä kohdista. Lisäksi se oli mielestäni hiukka turvonnut. Luulen sen tulleen siitä törmäyksestä ojaan sunnuntaina (löi etuosansa ojan reunaan) Ei kuitenkaan onnu sitä tms. Tekee iloisesti työt ja on muutenkin ihan oma ittensä. Nyt tyttö makaa sängyssä osa BOT loimesta käärittynä sen nivelen ympärille. Täytyy pitää se nyt levossa. Jalka ei kuitenkaan ole pahan näköinen ja turvotusta on aika vaikee huomata ja kun kerta ei onnu, niin eiköhän meillä elämä jatku ja päästään SM-kisaan.