lauantai 20. helmikuuta 2010

Toipilas

Eilen perjantaina olin varannut ell. ajan Ruu'n steriloimiseksi. Klinikalla oli alku hässäkkää, kun ennen meitä oli myös narttu joka leikattiin. Ruut oli saanut rauhoittavan ja oltiin juuri menossa huoneeseen, kun meitä ennen ollut koiran omistaja huomasi, että hänen nartun haava vuotaa verta. Ei muuta kuin edellinen potilas takaisin huoneeseen ja taas odoteltiin. Alkoi kyllä hiukka itseänikin jännittämään. Ilmeisesti kyse oli vain tikeistä, jotka tihutti, mutta olihan se aika hurjan näköistä valkoista koiraa vasten se veri....

Kun sitten vihdoin itse pääsimme huoneeseen alkoi Ruut jo kömpiä jaloilleen! Oli kait sitä mieltä, että tämä oli jo nähty. Ei muuta kuin lisää ainetta ja tyttö nukkumattia tapaamaan. Leikkaus onnistui oikein hyvin ja kesti vain reilu puolituntia. Ell. sanoi, että Ruu ei vuotanut missään vaiheessa ja että edellisellä potilaalla oli ollut ongelmia veren hyytymisen kanssa. Sanoi, että Ruut'a voisi leikellä mistä vain ja olisi helppo homma, mitä lie sitten tarkoittanutkin, mutta meille riitti sillä erää vain kohdun poisto ;0) Sanoi myös, että kaikki masussa oli näyttänyt oikein hyvältä.

Ilta ja yö meni hyvin kotosalla, eikä Ruu juuri vinkunut, vaikka sanoi, että saattaa äännellä kovastikkin herätessään. Kauluria protestoi ja tuumasi, ettei sen kanssa voi muuta kuin seisoa, istua tai maata. Kävelemisestä ei puhettakaan, joten pidämme sitä vain yöt ja kun olen pois. Muuten Ruu'lla on Hessun kurapuku päällä. Tuumaa kyllä siitäkin, että "Et ole tosissasi" mutta suostuu kuitenkin hiukka liikkumaan ja juomaan se päällä. Ruu kun nyt on niin herkkä hipiäinen =D

Mulla on nyt viikon hiihtoloma, niin hyvin ehdin päivät vahtimaan toista siivouksen lomassa. Päätin nimittäin tehdä kunnon  kevät siivouksen, kun on niin kylmä ulkosalla, eikä voi lenkkeillä ja Ruu on toipilaanan, niin mikäs tässä on siivotessa! Viikko kuulemma hihna lenkkejä ja sitten saa tyttö taas painella vapaana. Tikit ovat itsestään sulavat, joten ei tarvitse niitäkään poistella.

Tuli muuten vielä mieleen, kun juteltiin sen toisen nartun omistajan kanssa ell. hinnoista steriloinnin suhteen, että kyllä on isoja eroja Etelä-Suomessa. Hän sanoi, että Espoossa saman koiran (Ruu'n kokoinen) leikaus olisi maksanut 450€, kun taas Haarajoen eläinklinikka teki sen 200€ (sisältäen lääkkeet ja kaulurin)