perjantai 26. kesäkuuta 2009

Edelleen tapaus suoliluu

Olen niin tavattoman kiinostunut aina kaikesta uudesta ja päätin hakea tietoa ko. vaivastamme. Suoliluun kiertymät ovat siis varsin yleisiä harrastuskoirille. Kovin paljon en valitettavasti löytänyt koiria koskevasta vaivasta, mutta ihmispuolelta kylläkin.

Lisäksi oli mielenkiintoista lukea ihmisten tarinoita ko. vaivasta ja siitä minkälaisia kipuja se aiheuttaa ja minne päin kehoa. Tässä muille aiheesta kiinnostuneille mielenkiintoinen sivu joka on nimetty Lantioperäinen ryhtipoikkeama. Artikkeli on kirjoitettu ihmisten ko. vaivasta, mutta siitä lienee apua myös koirien puolella, näin uskoisin.

Meillä tilanne tuntuisi helpottuvan. Ruu on ollut jotenkin rennompi, mikä kyllä varmasti osittain johtuu valeraskauden jäädessä pois, mutta luulen, että tuo lanne vaiva on saanut sen jotenkin pinna kireeksi myös. Nyt se on kuitenkin ollut sisälläkin varsin levollinen, eikä hötky joka äänen perään mitä oli keväällä paljonkin ilmassa. Lisäksi tiistai käynnin jälkeen on lakannut kirputtamasta kupeitaan, mikä kielii varmasti kivun helpottumisesta.

Toivotaan, että meillä vaiva ei olisi ollut niin pitkään, että olisi löysyttänyt tuota (sl-niveltä?) ja hoito olisi tuonut pysyvän ratkaisun meidän tilanteeseen. Itse ainakin otan tästä lähtien vakavasti tuon elikon kaikki telomiset vaikka näyttäisikin päällisin puolin ok'lta. Seurauksena kun voi olla lantion vino asennosta välilevyn pullistuma, mikä ei sitten ole enää leikin asia.

Lisäksi aijon lämmitellä tästä lähtien koiran toko reeneihinkin. Vilkkaalla koiralla se lienee viisasta ja itse asiassa, nyt kun muistelen, niin Riina mainitsikin lämmittelyn tärkeyden tässäkin lajissa ja kylmillä ilmoilla manttelin pitämisen. Lisäksi ei pidä päästää kylmiltään juoksemaan, vaan lämmitellä silloinkin ensin esim. pienen hihnassa kävely lenkin muodossa.