lauantai 4. heinäkuuta 2009

Kehä reenit

Tänään tavattiin Tainan ja Jennin kanssa Metson parkkipaikalla. Olin ottanut kehänauhaa mukaan ja viriteltiin se lämmitys tolppiin kiinni. Hiukka jäi kehä vajaa mittaiseksi, mutta loi varmasti koirille kisatunnelman nauhojen lepattaessa tuulessa. Ruu teki liikkeet kahdessa osassa.

Paikkamakuu: Hyvin maahan. Takapalkka, aika 6min. Oli mennyt kummallisesti kieroon ja lonkallee. On tehnyt tätä nyt jonkin verran. En pidä tästä oikein. Pitäis varmaan ruveta tekemään asialle jotain.

Seuruu: Käännöksiä vasempaan. Alkuun hyvin, lopussa hiukka alkoi yli yrittäminen. Ei kuitenkaan pananut ollenkaan.

Nouto: Ensin vein kapulan ja pyysin kiertämään. Tästä pallo palkka. Toisella heitin aika lähelle. Muistutin kiertämisestä ja taas pallo palkaksi. Ei huomauttamista.

Seisomine: Nupit kaakossa tai jotain... Seuraaminen huolimatonta ja edisti =o Huomautus ja palasi ruotuun, mutta käskystä painui maihin. Toisella kerralla työtapaturman uusinta, Ou nou! Eipä ole pitkiin aikoihin sekoittanut noita liikkeitä. No sitten peruuteltiin ja otettiin stoppeja ja jo loytyi oikea asento... hmmm.

Ruut: Pari toistoa. Olin unohtanut kosketusalustan ja homma meni hiukka puihin. Kyllähän se sinne ruutuun juoksi, mutta oli paikan suhteen ulalla. Ei nyt (taaskaan) olla muistettu reenata tätä, hyi, hyi!

-TAUKO-

Seuruu: Vauhdin muutoksia reenailtiin. Hiukka tuntuu innostuvan juoksusta. Ei kuitenkaan vilkuillu merkkejä. Itse unohdan antaa aika usein "seuraa" käskyn kun lähden juoksemaan tai vaihdan kävelyyn. Tämä hämmentää Ruu'ta ja se ajautuu siitä syystä hiukka eteen juoksuun lähdettäessä. Pitää olla tarkkana asian suhteen. Ruu'n viaksi luettakoon tällä kertaa painaminen juoksu osiossa. Nartsan heittoa taakse tähänkin, joten eiköhän se siitä.

Luoksetulo: Palkkasin ensin heti lähdöstä ja tokalla otin sivulletulon kierrättämällä koiran Tainan ympäri. Ihan ok meininki.

Seisominen uudestaan: Tällä ketaa otin heti alkuun ruotsalaiset ja vasta sitten liikkeenä. Hyvin muisti taas mistä kyse. pallo palkaksi taakse.

Kauko: S-I-M-I Hyvin vaihtoi ja palkka istumisesta. Taina seisoi sivussa, mutta hyvin malttoi hakea törpön takaa ja kiertää sen.

Illalla vielä muutama kerta noutoa. Otan tuota nyt kuurina joka päivä (2-3kertaa/pv.) kaavalla eka kapulan vienti, tokalla heitto ja kolmannella vienti. Käsky "hae" ja puolivälissä muistutus "kierrä" nostosta heti pallon heitto vastakkaiseen suuntaan. En ole varma, mutta näyttäisi siltä, että pallo saa aikaan sen, että Ruu haluu nostaa nopeasti ilman törmäilyjä. Kokeillaan nyt tällein jonkun aikaa. Illan kapula reenit sujuivat oikein hyvin. Lisäksi reenien jälkeen kotosalla kokeilin vielä seisomista ja maahanmenoa vuoron perään. Nyt ei sotkenut vaikka otinkin maahanmenoa ensin. Mikä lie mielenhäiriö toiselle iski reeneissä.