tiistai 20. tammikuuta 2009

Maanantai reenailut

Ruut:

  • Seuraaminen: Yritin saada painamista vähemmälle. Useiden toistojen ja korjailujen jälkeen malttoi hiukka hillitä itseään. Ei kuitenkaan äännellyt. Mietin, että onko se oikeasti hiukka liian edessä vai sääntöjen mukaan oikealla kohdalla. Tänään saan video pätkää ja näen itse miten asian laita on. Mua hiukka harmittaa se suunta mikä toko-seuraamisessa on. Ihanne tuntuu kaikkialla olevan se, että pää on ohjaajan jalan kohdalla, mutta säännöthän sanovat, että ihanne paikka on joko pää tai koiran lapa ohjaajan polven kohdalla ja niin, että pysähdyttäessä koiran tassut ovat samalla viivalla ohjaajan jalkojen kanssa. Näin esim. Salme Mujunen kirjassaan "Tie tottelevaisuus valioksi" kommentoi sääntöjä ja ihanne seuraamisen paikkaa. Tuo painaminen onkin sitten toinen juttu. Sitähän säännöt ei salli ja sille varmasti olisi hyvä yrittää tehdä jotain jo ihan senkin takia, että helpottaisi omaa suoraan kävelyä. Itse taidan kuitenkin pitäytyä tuossa "koiran lapa ohjaajan polven kohdalla" tavoitteessa. Toki pään saaminen jalan kohdalle toisi automaattisen helpotuksen tuohon painamiseen, mutta Ruut on niin tavattoman kiihkee seuraaja, että en tiedä mahtaako se onnistua. Toki sitä (kin) yritän namilla paikkailla, mutta kamalasti mulla ei ole rahkeita siihen puuttua. No tulipas pitkä selostus =D mutta selkeyttää kummasti omaa ajattelua, kun saa kirjoittaa asioita ylös.
  • Liikkeestä maahan: Liikkeenä pysäytykseen saakka. Pienen pätkän jatkoin matkaa ja vapautin lentävään nartsuun. Oikein hyvä ja napakka maahan meno.
  • Liikkeestä seisominen: Samalla tavalla tämäkin. Ei huomauttamista.
  • Lopuksi iloteltiin pallolla kunnolla, jonka seurauksena oli taas, että toisen tassut auki =( En ymmärrä miten se tekee tuon. Se kait jarrutta jotenkin äkisti ja jäinen maa tekee loput. Huomasin tämän vasta kotona. Pitää olla varovainen jatkossa, jos on kova ja karhee alusta.

Misty:

  • Seuraaminen: Oikein innokasta ja hyvää seuruuta. Ei huomauttamista.
  • Liikkeestä seisominen: Vaihtelevia. Muutama oikein hyvä ja pari ei niin hyvää. Into tuntui laantuvan. Juoksun jälkeinen masennus?! Johon kuulemma Mistyllä on taipumusta. Ei sitten otettu enempää vaan heittelin sille nartsaa, jossa siinäkin hiukka vaisu.

Hessu:

  • Sai vain juosta pallon perässä kentällä ja muuten iloitella Ruut'n perässä. Lopuksi piilotin pojalle nameja lumeen, joita sitten innokkaana sai etsiä tyttöjen ollessa taka-alalla.
Ruut:
  • Kokeilin vielä ottaa pitkää pätkää seuraamista. Lähdin marssimaan (PK-tyyliin =) kentä toisesta päädystä toiseen ajatuksella katsotaan mitä tapahtuu. Ensimmäiset 50m meni oikein hyvin Ruut'n pitäessä herkeämätöntä kontaktia. Hiukka sen jälkeen katsoi eteenpäin (vilkaisi vain) ja otti uuden katse kontaktin. Palkkasin tästä lelulla. Ei siis olla noin pitkää suoraa otettu koskaan. Oli siis Ruut'lle uusi juttu. Hyvin kuitenkin hämmennyksestä huolimatta piti paikkansa ja kontaktin. Täytyy tehdä jatkossa näitä aina silloin tällöin ja loppuun lelu palkka, vaikka muuten käytänkin seuraamisessa suurimmaksi osaksi nami palkka.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruutilla on aika samantapainen seuraus, sekin meinaa helposti painaa. Kotona menee välillä nätisti mutta häiriöharkoissa painaa jonkun verran. Ja jos yhtään edistää painamisen näkee koska on vaikea kävellä.

Ja musta se seurauksen paikka on koiran lapa sun seisoessa jalan kohdalla eli kävellessä päästä kohtisuora viiva maahan ja lapa sen keskellä. Tuo että jalat vierekkäin ei käy koska on belgejä ja pikkukoiria. Mutta bortsulla ja tollerilla kyllä musta noin 5cm varpaiden takana.

Aika hyvä kohta:
http://www.vangoghkennels.com/images/yara/claudregionals.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, kiitos(:
Juu ihan hyvinhän nuo treenit on kulkenu. Teilläkin menny hyvin treenit, mitä nyt oon lukenu täältä(; Millos teillä on Ruut'n kanssa kisat? ((; Mut heij, kenes koira toi Misty on? ;o
Terkkuja koirille! :)

Hiippari kirjoitti...

Hienoilta kuulostaa teidän treenit! En itse ole uskaltanut noin pitkää seuraamispätkää Hiskillä kokeilla, ehkä joskus tarttis...Mutta ihan mahtavaa, että Ruut seuraa noin pitkään.
Toi seuraamisen paikka on kyllä kauheen kinkkinen juttu: koko ajan joutuu nyt taistelemaan sen kanssa, että koira on liian edessä. Hiski ei kylläkään paina, mutta takamus kääntyy ulospäin, huoh.
Koska tosiaan meette kisoihin; Ruuthan kuulostaa ihan kisavalmiilta...

Susan Miiro kirjoitti...

Tiia: Totta. Salme vain kommentoi omaa tuomari näkemystään tuossa kirjassa ja jonkin verran olen hänen kanssaan samalla linjalla. Hän myös mainitsi, että hyvin isot ja vastaavasti pienet rodut eivät sovi tuohon varpaat samalla viivalla kategoriaan, mutta muiden koirien kanssa kyllä. Sitä pidänkin itse kriteerinä, kun teemme perusasento harjoituksia. Tuo kuvan koira seuraa kyllä todella kauniisti, mutta kun sitä katsoo tarkkaan, huomaa että koira saisi olla edempänäkin ja silti se olisi sääntöjen mukainen oikea oppinen paikka. Nythan omistajan jalka on koiran kaulan kohdalla.

Jenni: Misty on hoito koirani, joka on luonani pidempään. saan reenata ja kisata sillä.

Kaarina: Tulevat kisat on maalis/huhtikuussa. Ruut on tosin jo ollut jonkin aikaa ALO valmis koira. Ko. luokka ollaan tehty putkee 2-3 kertaa eikä niissä ole ongelmia ilmennyt. Ei vain oikein ole sopivia kisoja tässä lähellä ja toisaalta haluisin myös noi juoksu asiat pois alta. se mokoma vaan kun ei meinaa aloittaa niitä ollenkaan.