tiistai 13. tammikuuta 2009

Päivittelyä

Aika tohinaa ollut viime päivät. Tällä hetkellä olen taasen työmatkalla ja koirulit (koko lauma) on meidän mummilla. Siellä onkin varsinainen vilske 4 koiran ja kissan temmeltäessä kerrostalo kaksiossa! Tai no Uma ja Hessu nyt vain vetää lonkkaa, mutta Misty, Ruut ja Mirri pitää kuulemma bileitä juosten ympäri kämppää, milloin kenenkin ollessa etummaisena. Hessu kuulemma murahtelee välillä liian villiksi käyneelle menolla =D

Sitten reenailuihin. Paha kun venyy nää kirjoitukset. Ei meinaa muistaa mitä sitä onkaan tullut puuhattua saati mitä havaintoja on tehnyt reeneistä kunkin koiran kohdalla...

Hessu:

Hessukin on päässyt puuhaamaan. Täytyy myöntää, että pappa on yllättänyt mut todella positiivisesti. Se ei olekkaan aivan dementoitunut! Olen nuorimmille ottanut tunnari sulkeisia ja Hessu on päässyt myös tekemään ko. liikettä. Olen laittanut sille kans kasoja ihan vaihtelun vuoksi. aluksi oli hiukka ulalla, että mitä nuo tuollaiset kasat on. Hiukka autettuani poika sai ideasta kiinni "Ai tunnari, kyllähän mä tän haltsaan!" Hienosti löytyi aina oma. Puremisesta nyt ei puhuta mitään =D Sitten laitoin Hessulle useita omia kasojen joukkoon. Hienosti löysi ja palasi aina hakemaan uutta. Ei kuitenkaan harhautunut ottamaan kasasta. Todella mukava aktivitetti harjoitus toiselle. Lisää näitä tuntui Hessu sanovan!
Lauantaina oltiin sitten UKU'n reenissä. Hessu sai aloittaa. Tehtiin ALO-luokka ilman paikkamakuuta ja luoksepäästävyyttä.


 • Seuraaminen hihnassa ja ilma: Ihan nättiä Hessua. Hiukka aaltoili käännöksissä eikä meinannut taipua kaikissa kohdissa, mutta oikein iloinen oma ittensä oli Hessu. Samoin perusasennot oli aikas suorat.
 • Maahan meno: Hyvä valmistelu ja aika hyvä maahanmeno. olin varautunut, että se ei taivu alas 8kankeutta) mutta nyt tuntuu pojan selkä olevan aika hyvässä kunnossa. Liikkeen loppu oli myös hyvä. Ei valittamista.
 • Seisominen: Hiukka hiippaili, mutta ei pahasti. Liike kaikin puolin ok.
 • Luoksetulo: Tuli aivan hiljaa. Se on lopettanut louskuttamisen. Arvokkaalla ravilla vanha-poika hiippaili sivulle. Ok.
 • Hyppy: agi esteellä. Ei meinannut tajuta. Lopulta hyppäsi, mutta tarjosi AVO-hyppyä. Hessulle, kun ei koskaan ole opetettu uutta ALO-hyppyä. Avustettuna saatiin pari onnistumista.
Päällimmäiseksi jäi todella hyvä fiilis. Hessu päätti näyttää mulle, että ei ole ihan kalkkeutunut. Ajattelinkin, että jos tässä keväällä tulisi EPV-kisoja niin voisi Hessun johonkin ilmoittaa. Ihan vain toisen mielenvirkeydeksi.


Ruut:

Ruut on myös tehnyt tunnaria. Ihan hyvällä mallilla tuntuu olevan. Namit ovat tehneet tehtävänsä ja nenä on auki heti. ei nostele juurikaan muita vaan etsii hyvin omaansa. Kasoja ollaan tehty edelleen. Kasassa on noin 4 kapulaa ja niitä on joku 4-5 Lisäksi ollaan otettu perusasentojumppaa, hiukka seuraamista, kapulan pitoja. Nyt näyttäisi, että pyörittely on jäämässä pois. Lisäksi ollaan otettu paikka makuuta ennen iltaruokaa. Joitakin ajatuksia on herännyt luoksetulon tiimoilta (Ruut tuppaa jättämään lopun hiukka vajaaksi) mutta tämä tuntui ratkeavan peruuttamalla ja palkkaus tapaa muuttamalla. Lisäksi Ruut pääsi myös lauantaina UKU'n kimppa reeneihin. Tehtiin koko ALO-luokka.


 • Luoksepäästävyys: Ok
  Paikkamakuu: Ok
 • Seuraamiset: Aikas kamalaa. Ei kylläkään juuri edistänyt, mutta paino ja puski kyllä. Oli aika vaikee kävellä suoraan. Motivaatio ja kontakti olivat kyllä huipussaan, eikä ääntelyä ilmennyt. Otin kisanomaisesti. Ekasta en palkannut. Tokan seuraamisen jälkeen sai palkkansa. Puskeminen ei kyllä vähentynyt yhtään, vaikka palkkaa ei herunutkaan ekalla. Ihan hyvä, jos tossa nyt jotain hyvää on.
 • Maahanmeno: Valmisteleva osuus hyvä. Jopa seuraaminen. Maahan painui heti, kuin Pertti Ukkola painimattoon. Makasi rauhassa. Lopun perus asento oli hyvä ja nopea. Tämä palkattomana.
 • Seisominen: Valmisteleva osuus hyvä. Itse toppi ei ihan niin hyvä, kuin Ruut'lla yleensä. Myöskin mun puolelta säätöä palatessani sivulle. Näytin Hessun "pysy paikoillaso" -käsimerkkiä. Tämä on Ruut'lla maahanmeno käsky ja oikeaoppisesti tytteli meni heti maahan. Kyllä harmitti! Mutta muuten liike oli ok.
 • Luoksetulo: Hyvin jäi aloilleen. Ruut ei vielä toistaiseksi ole tajunnut, että voi myös varastaa. Ihan hyvä. Tuli heti kutsun kuultuaan. Tosin hiukka vaisusti?! Mun luona sitten hidasteli ja jäi vinoon perusasentoon. En tiedä mistä moinen johtui. Uusinta tuotti kyllä huomattavasti paremman luoksetulon. Hiukka jäi vaivaamaan mistä tuo johtui, mutta aina ei voi ymmärtää kaikkia koirien aivoituksia.
 • Hyppy: Alku hyvä. Pysähtyi napakasti, mutta loppu osaa ei sitten olla harjoiteltu ollemkaan ja säätö oli sen mukainen. Hiukka väännettiin asian tiimoilta ja jo alkoi loppu osakin näyttämään hyvältä. Kyllä se on sitten näppärä pikku-likka.

Misty:

Misty on huhkinut tunnarin parissa myös. Kasoja ollaan tehty, niin kuin muillakin koirilla. Namit on täytynyt jättää pois. Misty ei meinaa malttaa keskittyä millään. Ettii vain nameja. Ihan kivoja onnistumisia ollaan kuitenkin saatu. Lauantaina Misty ei päässyt yleisiin reeneihin juoksuista johtuen, mutta kotosalla ollaan puuhattu joitakin kuvioita.


 • Seuraamista: ympyrällä vasempaan. Aika mukavasti menee ja tuntuu tuosta reenistä pitävän.
 • Nouto: Hyvin malttaa odottaa ja palautta ihan kivasti. Ei siis valiitamista.
 • AVO-kauko: Takapalkalla. Hiukka malttamattomuutta, mutta auttaa kivasti nousemaan ekalla ylös, jossa Mistyllä ollut vaikeuksia.
 • Sivulletuloja: Ok
 • Paikkamakuu: Ilta ruuan yhteydessä. Hiukka on levotonta, kun tietää ruuan olevan tulossa. Pitää miettä miten tekee jatkossa tuota. Muuten ihan nättiä olemista ja todella kipakka maahan meno. Läiskäys vain kuuluu, kun Misty painuu maate =D

Lisäksi ollaan lenkkeilty järvenjäällä, kun kerta tänne eteläänkin tuli talvi (joka nyt kyllä on jo ohi) Jää on kantanut ja tehtiin ystävän kanssa parin tunnin lenkki kuutamossa perjantaina. Koirat juoksi hulluna. Hessu komensi mua tauotta, Ruut vaani koko laumaa ja Misty sääti Hessun ja Ruut'n väliä haukkuen myös tauotta. Jää piti muuten todella kummallista ääntä. Oli aika venka tunne. Ihan kuin se olisi laulanut!

3 kommenttia:

Anni kirjoitti...

IHANA HESSU :D

Anonyymi kirjoitti...

piti ihan tarkistaa ku en ollu ihan varma... mut yritit hämätä tai kirjoitit erijärjestykses... mut ruutin alokasluokka kuulosti tosi mahtavalta(lukuunottamatta puskua)... seuraavan kerran pistä luoksetulo liikkeestä maahanmenon ja seisomisen väliin... =)... en oo pilkunviilaaja mut kuitekii... =p

Susan Miiro kirjoitti...

Anni: Juu Hessu on suloinen <3

Sari: Teimme liikkeet tuossa järjestyksessä. Tarkoituksella siis sekoitettiin pakka =D