tiistai 10. helmikuuta 2009

Kuulumisia

Taas on vierähtänyt tovi edellisestä päivityksestä. Lienee vierähtää toinenkin tovi tämän jälkeen... tarkoituksena viettää hiljaiseloa muutama viikko vain lähinnä lenkkeillen. Tämä tekee meille molemmille (Ruut ja minä) varmasti hyvää. Viimeviikolla kävimme moikkaamassa Tainaa Helsingissä. Mukaan pääsivät Misty ja Ruut. Siellä sitten hiukka tokoiltiin molempien kanssa tunnarin ja kaukojen parissa. Tunnari on oikein hyvällä mallilla molemmilla, mutta kaukojen kanssa on Ruut'lla ongelmia. Ruut kyllä pysyy aloillaan hyvin, mutta istumaan nousut maasta tuppaavat välillä jäämään vajaiksi tai sitten ei nousta ollenkaan =( Kaikki muut vaihdot sujuu kyllä ongelmitta. Palkan taakse jättäminen aiheuttaa jumimista, vaikka kyseessä olisikin nami. Koppi palkalla ollaan sitten edetty, mutta hiukka huolestuttaa, kun matka pitenee, että tuleeko siitä heitosta enää niin sujuva, että se palvelisi palkkaamista ja oikean paikan vahvistamista... Pitää pohtia asiaa. Lelun heittämistä ei voi ajatellakkaan se nimittäin aiheuttaa aika voimakasta aijaamista.

Viikon mittaan ollaan sitten reenailtu ihan perus settiä, mitä aijemminkin. Ihan kivasti on mennyt. Seuraaminenkin on pysynyt ihan siedettävissä rajoissa painamisen suhteen (se ei siis sitä kokonaan lopettanut =) Lauantaina oltiin kaikkien koirien kanssa Mummolassa ja illalla Ruut'n kanssa Prisman T-reeneissä. Reeni ei ollut ihan sieltä parhaasta päästä, omasta säätämisestä lähinnä johtuen.
 • Paikkaistuminen: satunnaisesti piilossa ja näkösällä. Meni oikein hyvin.
 • Paikkamakuu: Meni hyvin maahan omalla vuorolla ja malttoi olla siellä muiden käskytyksen ajan. Itse makuu sujui hyvin. Lopussa meni lonkkalepoon, josta menin varovasti muistuttamaan. Ruut'lla meni pasmat sekaisin ja vääntelehti sinne ja tänne nousten välillä istumaan. Sain sen kuitenkin suoraksi. Itse haluisin että se makaa suorassa ja ryhdikkäänä, mutta en tiedä jaksanko siihen puuttua nyt. Se kuitenkin on sallittu säännöissä ja eikä Ruut vatkaa itseään lonkalta toisella vaan on ihan rauhallinen.
 • Seuruu: Liikkeelle lähtöjä ja askeleita. Koira meni hyvin, mutta ohjaajalla oli kova kiire jonnekkin... eli kiinitettävä huomioo siihen liikkumiseen edelleen =D
 • Liikkeestäseisominen: ok. Samoin idari mallissa ok.
 • Luoksetulo: Liikkeenä ja ilman 0k.
 • Kiertoja +stopit: Ok
 • Ruutu: Samoin tämä ok
 • Hyppy: ALO versio ok. Noudon kanssa myös hyvä. Tosin en pyytänyt tulemaan sivulle tässä vaan vapautin suoraan leluun hypyn jälkeen.
 • Tunnari: Ok

Sunnuntaina kurvattiin sitten Sarin ja Carmenin kanssa Mäntsälään epävirallisiin toko-kisoihin. Olimme ymmärtäneet ilmoituksen väärin ja koe oli jo täydessä käynissä. Sari piti koiria ja minä päätin mennä puhumaan järjestäjää ympäri, että saataisiin osallistua. Möllejä oli ilmoitettu 24 ja ALO-koiriakin oli jo parikymmentä. Eivät olleet kovin innostuneita lisä koirista. Lupasin olla avuksi järjestelyissä jos se toisi meille kaipaamamme lisä paikat. Tovi neuvoteltiin ja paikat heltisi. Sitten vain koetta seuraamaan. Välillä kävin Ruut'n kanssa puuhaamassa jotain pientä. Meni ihan kivasti, joskin käyttäytyi väli ajalla (kun ei ollut tekemistä) kummallisesti. Piti möhkiä juokseville ihmisille jne. Se on nyt muutenkin ollut kohta pari viikkoa aika outo, liekkö enteilee alkavaa juoksua. Mietinkin, että miten koe mahtaa mennä kummajaisen kanssa...

Möllien ollessa loppusuoralla tuli järjestävän seuran kouluttaja lunastamaan lupauksiani olla avuksi. Tuomari paralta oli mennyt ääni lähes kokonaan, joten tarvittiin liikkuria hallin ollessa todella iso ja koiramäärän hipoessa 300 mätsärin pyöriessä vieressä. Meteli oli kyllä kieltämättä aika kova. Lupasin olla avuksi. Eli toimin liikkeenohjaajana ALO'ssa tehden ensin itse luoksepäästävyyden ja paikka makuun. Lopussa hain lennossa koiran kehään ja jatkoin liikkuroimista =D Täytyy sanoa, että olihan se aikamoista säätöö, mutta yllättävän hyvin homma pelitti, enkä mäkään mokannut kovin montaa kertaa ohjaillessani koirakoita vaan sain aikas yhtenäiset kuviot kaikille. Ruut'n koe meni todella hyvin. Tyttö teki töitä erittäin hyvällä ja tasaisella vireellä alusta loppuun saakka. Oli todella ilo olla sen kanssa kehässä. Sain keskittyä vain itseeni Ruut'n hoitaessa oman tonttinsa.

 • Luoksepäästävyy: 10
 • Paikkamakuu: 9 ei noussut ekalla istumaan. Tämä olisi kyllä oikeasti ollut 8...
 • Seuraaminen ilman hihnaa: 9 tuomari ja minä unohdettiin, että ensin olisi ollut hihna versio...
 • Seuraaminen hihnassa: 10 ei tullut hihna kehään mukaan, joten Sari lainasi omaansa kehän laidalta.. kiitos vain Sari ;0)
 • Liikkeestä maahanmeno: 10
 • Luoksetulo: 10
 • Liikkeestä seisominen: 10
 • Hyppy: 10
 • Kokonaisvaikutus: 10
 • Yhteensä: 193 pistettä ja luokkavoitto (1/22)

Olin itse kyllä hiukka hämmästynyt pisteistä. tiesin, että Ruut meni hyvin, mutta en ollut kummemmin seurannut tuomarin pisteitä. Saatiin mukaan 4 kg Royal Cania. Lisäksi järjestäjät tarjosivat pitzat kisan lopuksi Sarille ja mulle. Itse sain kisamaksun takaisin ja vielä kilometrikorvaukset! Ajattelinkin, että jos kisaaminen tuottaisi aina tuollaiset edut, niin se tulisi todella kannattavaksi. Kiitos vain Mäntsälän koirakerholle hienosti järjestetystä tapahtumasta ja korvauksista, jotka olivat sangen ylenpalttiset!

Hyvällä mielellä siis suuntaamme Ruut'n kanssa ensimmäisiin virallisiin kokeisiin, jotka muuten ovat maaliskuussa. Sain (kiitos vain jälleen Sarin =) nimittäin molemmille koirille paikat Purina-areenan toko-kokeesta, joka pidetään 22.3 koe on 60 koirakon koe, joka ei kyllä tuon tapahtuman jälkeen tunnu enää juuri miltään =0) Voin siis luottaa koiraani, jopa paikkamakuussa, kunhan se retale vain nousee seuraavassa kokeessa ekalla ylös ;0)

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi oon niin iloinen tein puolesta... harmittaa vain ku ei ollu kameraa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka hienoa, onnittelut taitavalle siskolle ja pätevälle ohjaajalleen! Ja ihan oikeisiinkin kisoihin olette jo menossa, hyvä homma (aika massiivisia nuo PK-seudun kokeet, huhhuh!)

Anonyymi kirjoitti...

Piti tulla katsomaan, miten teidän kävi sunnuntaina ja mahtavastihan se meni! :D Onnittelut luokkavoitosta! Meteli siellä parkkihallissa oli korvia huumaava, koiria oli niin tolkuttomasti. Mutta se ei selvästikään häirinnyt teitä. Onnea viralliseen kokeeseen Purina-areenalle!

Anonyymi kirjoitti...

Wau, hienoa, taitavia olette! :)
Ja kiva, kun teistäkin oli taas kuulumisia. Tsemppiä kisatreeneihin.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tulos, hyvä Ruut ja Susan! Mahtavaa, tolta pohjalta on hyvä korkata virallinen kisaura! =)

Hiippari kirjoitti...

Mahtavaa, systeri! Terkkuja Hiskiltä

häpy kirjoitti...

Joo kiitos ja kumarrus(;
Niinpä, kyllä me UKU:laiset ollaan rautaa ! ;-)
pitää kattoo miten käy.
Anoitko sä vai ekaks KAT:in jäsenyyden ja sit laitoit teijät katselmuksee, vai ?
saitteko te sielt purinalt paikan?
kiva, me oltii eka 5 varalla, nyt 1varalla ...

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi! Onnittelut sekä ohjaajalle että Ruut'ille :) Todella hienosti on mennyt eka koitos - ja takuulla jatkuu sama linja myös siellä virallisella puolella :)

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, noista kaukoista piti sanomani, että Geellä auttoi kun aloin tekemään niin, että jos se ei ekalla nouse niin palasin takaisin ja vapautin rauhallisesti ja aloitin liikkeen kokonaan alusta. Eli tavallaan poistin sen mahdollisuuden, että se oppii nousemaan vasta toisella käskyllä ja saamaan tästä palkan. Tuo ei myöskään ollut Glendalle ainakaan ollenkaan painostavaa, kun en oikeastaan kauheasti edes sanonut mitään sen ihmeellisemmin, kunhan aloin alusta, niin paineistuminen ei ainakaan pahentanut asiaa.
Tsemppiä, mutta eiköhän Ruutkin tajua, että sieltä kannattaa jo ekalla ponnahtaa ylös :)

Susan Miiro kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! Tosin olen aivan varma, että juoksut sotkee nuo Purina-kuviot =(

Laura:´Kiitos vinkeistä. Täytyy heti kokeilla, kun tauko loppuu. Nyt vain keskitymme relaamaan ja nautimme ulkoilusta =D

Anonyymi kirjoitti...

Joo, niin mäkin ajattelin, et 125e... pitäis suostutella äiti maksaa ;b
Ai meetkö se Hessulla kans, vai meenaatko Mistyä? =)
Joo tiiän, mut en päässy sillo ''yöllä'' koneelle :s Ja laitoin ilmon sitte vasta aamulla joskus 6-7 aikoihin ;/
Saa nähä mahutaanko ...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hyvin menneestä möllitokosta, nähdään sitten kokeessa mekin tullaan sinne avoon(purinalle). Toivottavasti ei Ruut'n juoksut tule juuri päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti onnea upeasti menneestä möllikisasta ja tsemppiä virallisiin kisoihin!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, ja onnea hienosta tuloksesta! Mäkin sain ilmottua Purinan kokeeseen, joten nyt vaan hiomistreenit päälle ;)

Mennään joskus treenaamaan yhdessä!

Janni kirjoitti...

Moikkamoi,
tässä olis lisätietoa siitä 8.3 olevasta möllitokosta, mikäli et vielä itse ole löytänyt ;)

http://www.citybelgit.fi/citybelgit/tapahtumat/matsari_maalis2009.html

Ja hei, muistatkos yhtään noita muitten sijoituksia, 2. 3. ja 4. tuolla möllitokossa sun luokassa?

Janni kirjoitti...

http://www.citybelgit.fi/citybelgit

/tapahtumat/matsari_maalis2009.html

Tulikos tuo nyt kokonaan?

Susan Miiro kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista.