keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Agilityä

Agiliitämässä ollaan oltu nyt kahtena tiistaina. Ihan mukavaa ollut vaikkakin nyt ymmärrän minkälaisen työn joudun tekemään tuon kanssa. Esteet se oppi todella nopeaa, mutta huomaan itse olevani ihan toivottaman hidas tuon kanssa. Se menee jo nyt todella kovaa, eikä paljoon kysele jos ei tiedä minne mennään. Hessu taas jäi partismaiseen tapaan pyörimään. Ruut'sta tulee varmasti vielä hyvä. Se on nopee ja kuitenkin ohjaaja nöyrä. Lisäksi ainakin nyt näyttäisi siltä, että sen hyppy tekniikkakin olisi ihan ok. Tosin aika lailla tuppaa lähdettäessä mua tuijottamaan, mikä aiheuttaa sen, ettei huomaa seuraavaa estettä ja ponnistaa silloin mistä sattuu.

Eilen tehtiinkin vauhti ympyrää ja kahdella hypyllä valssi harjoitusta. Ympyrällä ei aluksi hahmottanut, että mikä seuraavaksi ja ajautui näin ollen ohi. Loppuun saatiin todella makee onnistuminen missä Ruut liikkui tasaisesti ja seuraten "rataa"

Valssi kuviossa mä olin auttamattomasti myöhässä. En meinannut millään ehtiä kääntymään ajoissa. Loppuun sitten sain hiukka kiinni rytmistä ja Ruut alkoi menemään laippoja nuollen. Ei ne alunkaan käännökset mitään laajoja ollut, mutta kerta niitä voi entisestään pienentää, niin opetellaan sitten pienentämään =D

Lisäksi mentiin keppejä sekä hyppy okseri yhdistelmää. Kepithän sujuu meillä jo todella hienosti peruuttaen, vaan toista se on kun yrittää kääntyä etuperin... Ruut-raukka kuvittelee osaavansa ja loikkii sinne tänne. Lopulta kuitenkin (ehkä) löytyi tekniikka jolla saisin tuon menemään oikealta puolelta, niin että kuljen etuperin. Vasemmalta puoleta ei sitten saatu hommaa toimimaan lainkaan ja päädyttiin, että mennään jatkossa oikealta puolelta oikein päin ja vasemmalta peruuttaen. Mukava kuitenkin oli huomata, että Ruut aika kivasti läheltä hakee oikeaa väliä mistä lähteä pujottelemaan.

Hyppy+okseri meni hiukka sähläykseksi alussa. Ruut hyppäsi okserin nätisti, mutta katsoi sen jälkeen mua ja unohti kokonaan vasemmalle kaartuvan hypyn. Seurauksena miten sattuu ponnistus (ei tota ainakaan yrittämisen puutteesta voi syyttää =0) suoraan riman päälle. Tokalla olin itsekkin valveutuneempi ja heti hypyn päällä sanoin "tässä" ja perään "eteen" Nyt meni hyvin. Pallo palkka tästä!

Lisäksi otettiin kontaktien ala osaa, niin että sai tarjota mulle takatassujen siirtämistä kontaktille. Sujui hyvin. Se rakastaa tuota leikkiä. Ainakin kontaktilla olemisesta olen tuolle onnistunut tekemään mieluisan, toisin kuin Hessulle, jonka kanssa molemmat ajatteli, että se on välttämätön paha radalla ja sinne pysähdytään pakosta. Nyt ajattelen, että se on kiva paikka ja sinne on päästävä kiirellä. Sama ajatus näyttää olevan Ruut'lla =D

Hypyn takana odotteluja otettiin myös. Malttoi ihan kivasti odottaa, vaikkakin on ihan kenossa koko koira. Pallo palkka heitettynä Ruut'n taakse. Toimi mukavasti. Olen nyt tehnyt pari havaintoa reeneissä Ruut'n kanssa:


  • Leluja rajoitettava alkuvaiheessa ja nakkeja varattava paljon mukaan. "Radan" alkuun ja loppuun lelut.
  • Odotellessa omaa vuoroa, tasaisesti häkissä oloa ja mun kanssa hengailua.
  • Hiukka tiukempi ihmisten luokse menemisen suhteen (tämä siis vain kun odottelen omaa vuoroa ja juttelen ystävien kanssa)
  • Odotellessa hypyn takana pysymis treeniä.
  • Radalla kaikenlainen huomauttaminen kielletty.

Ei kommentteja: