perjantai 26. kesäkuuta 2009

Edelleen tapaus suoliluu

Olen niin tavattoman kiinostunut aina kaikesta uudesta ja päätin hakea tietoa ko. vaivastamme. Suoliluun kiertymät ovat siis varsin yleisiä harrastuskoirille. Kovin paljon en valitettavasti löytänyt koiria koskevasta vaivasta, mutta ihmispuolelta kylläkin.

Lisäksi oli mielenkiintoista lukea ihmisten tarinoita ko. vaivasta ja siitä minkälaisia kipuja se aiheuttaa ja minne päin kehoa. Tässä muille aiheesta kiinnostuneille mielenkiintoinen sivu joka on nimetty Lantioperäinen ryhtipoikkeama. Artikkeli on kirjoitettu ihmisten ko. vaivasta, mutta siitä lienee apua myös koirien puolella, näin uskoisin.

Meillä tilanne tuntuisi helpottuvan. Ruu on ollut jotenkin rennompi, mikä kyllä varmasti osittain johtuu valeraskauden jäädessä pois, mutta luulen, että tuo lanne vaiva on saanut sen jotenkin pinna kireeksi myös. Nyt se on kuitenkin ollut sisälläkin varsin levollinen, eikä hötky joka äänen perään mitä oli keväällä paljonkin ilmassa. Lisäksi tiistai käynnin jälkeen on lakannut kirputtamasta kupeitaan, mikä kielii varmasti kivun helpottumisesta.

Toivotaan, että meillä vaiva ei olisi ollut niin pitkään, että olisi löysyttänyt tuota (sl-niveltä?) ja hoito olisi tuonut pysyvän ratkaisun meidän tilanteeseen. Itse ainakin otan tästä lähtien vakavasti tuon elikon kaikki telomiset vaikka näyttäisikin päällisin puolin ok'lta. Seurauksena kun voi olla lantion vino asennosta välilevyn pullistuma, mikä ei sitten ole enää leikin asia.

Lisäksi aijon lämmitellä tästä lähtien koiran toko reeneihinkin. Vilkkaalla koiralla se lienee viisasta ja itse asiassa, nyt kun muistelen, niin Riina mainitsikin lämmittelyn tärkeyden tässäkin lajissa ja kylmillä ilmoilla manttelin pitämisen. Lisäksi ei pidä päästää kylmiltään juoksemaan, vaan lämmitellä silloinkin ensin esim. pienen hihnassa kävely lenkin muodossa.

3 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Ajattelin, että jos sulla sattuu lomalla olemaan luppoaikaa, niin olisitko halukas treffaamaan treenien merkeissä joku päivä? Voitaisiin kysyä jos Riitalla olisi aikaa ja käydä vaikka paimentamassa ja sitten ottaa jälkeä/tokoa/esineitä ym. mitä mieleen juolahtaa.

Amy kirjoitti...

Kaikkea sitä voikin harrastuskoirien riesaksi tulla :( Toivottavasti hierominen auttaa Ruu'n vaivaan, ja toivottavasti vaiva ei pahene!

Nuo harjoituskisat kyllä kutkuttais, mutta mä tiedän, ettei kumpikaan miun elukoista ole valmiita vielä noinkaan koemaiseen tilanteeseen, vaikka leikkimielinen onkin. Me ollaan reenailtu vain meidän kentällä, ja ainoat koirahäiriöt on olleet satunnaisesti ohi kulkevat koirakot, joista nuo joskus saattavat ottaa ihan riittävästi häiriötä. Paikkamakuukin on tällä hetkellä satavarma vain ja ainostaan kotona ;) Että joo, me edistytään ja edetään ERITTÄIN hitaasti :P Täytyis päästä ihan reenaamaan edes pienessä koirahäiriössä ennen harkkakisoja. No eiköhän me joskus päästä. Täytyy kuitenkin ihan ekaks saada alon liikkeet kuntoon ilman häiriötä.
Ois kiva kyllä tulla Ruun menoa katsomaan tuonne, muttei ole autoa. Tokon SM:t jää varmaan väliin myöskin, kun en välttämättä pääse mitenkään paikalle. Mut onhan tässä onneks vielä aikaa, meinaan siis että tulee vielä kokeita täällä lähellä missä Ruun voi nähdä - eikös teillä ollut avo-koe elokuussa Purinalla?

Jenni & Dee kirjoitti...

Heip, njoo tosi laatukuvia kans -.-' Ööm.. enpä osaa sanoa, voi olla että olenkin, nyt kun ne mainitsit ! ;) Ja eiköhän kyytiin mahtuis :-) Kyselen iskältä jos se lähtis heittää ;-)
Palataan.