torstai 11. kesäkuuta 2009

Harkka kisa

Lähdettiin Sailan ja koirien kanssa kohti Espoota. Collieyhdistys järjesti kisamaisen harjoituksen, jossa ei ollut tuomaria, mutta muuten kisamaiset puitteet. Sää oli mukava ja kahvi ja pulla maistui =D Kisassa sai palkata kesken suorituksen niin kuin itse halusi. Otin AVO-luokan ja mun oli tarkoitus palkata kaukojen jälkeen ja muuten ottaa kisamaisesti.

Paikkamakuu: Hyvin makasi liikuttamatta vaikka vierestä lähti collie kehästä. Ei haitannut mitään. Tää on kyllä todella kiva juttu! Vapautin suoraan leluun.

Seuraaminen: Aikas kamalaa. Siellä ehti tapahtua vaikka mitä. Menin kehään virittelemättä koiraa. Olin vain temputtanut sitä ja muutenkin riekuttanut... Ja se hiukka näkyi. Ensin edistettiin aika paljon, sitten lähestulkoon joka käännöksessä tarjottiin perusasentoa, sitten alkoi armoton painaminen, merkkejä vilkuili välillä ja loppuun tarjosi liikkeestä maahanmenoa oma-aloitteisesti ;0) Mua vain kyllä nauratti! Kai sillä olisi kuitenkin vielä jotakin irronnut.

Maahanmeno: Valmisteleva osuus oli nyt hyvä (rauhoittui tekemään) Maahan tippui hyvin. Loppuun perusasento, joka ok.

Luoksetulo: Lähti nopeasti tulemaan ja stoppi oli todella napakka -> kenttä vain pölisi, kun Ruu laittoi liinat kiinni! Loppu olisi saanut olla hiukka nopeampi mun makuun, Mutta ei olla juurikaan reenattu lyhyiltä matkoilta luoksetuloa. Samoin perusasento jäi hiukka vajaaksi. Oli kuitenkin suora.

Seisominen: Valmisteleva oli ok. Samoin seisominen. Olisi kuitenkin saanut olla mun makuun napakampi stoppi, mutta ihan ok meininki.

Nouto: Tähän olin todella tyytyväinen. Malttoi hyvin olla aloillaan heiton ajan. Haki vauhdilla ja otti hyvin kapulan. Samoin palautusvauhti todella hyvä kuin myös perusasento. Ainoa miinus oli, se että kun otin kapulan säntäsi lelun toivossa eteenpäin. Tätä reenattava.

Kauko: Otin vain I-M-I Pyysin liikkurin koiran selän taakse. Liikkeen omaisesti muuten. Eka istuminen jäi mun makuun hiukka "vajaaksi", maahan ok ja seuraava istuminen todella hyvä, josta kiertopalkka liikkurin takaa suoraan leluun.

Hyppy: Varasti... oltiin pidetty koko kehässä olo aika bileitä liikkeitten välissä temppuillen ja syliin loikkien ja nyt se sitten kostautui. No ei haittaa tällaistahan ei kisoissa tehdä. Ruu ei siis osaa AVO-hyppyä. En vain ole jaksanut opettaa. Lähti hyvin ja tarjosi seisomista. Pyysin istumaan. Katsoi ihmeissään. Uusi käsky käsimerkillä ja istui. Pyysin hyppäämään ja tuli sivulle vaikkei ollakkaan reenattu tuota. Jäi kuitenkin hiukka vajaaksi.

Kokonaisvaikutus: Öööö... no molemmilla oli hauskaa =D Hiukka poikettiin suunitelmasta tehdä kisamainen reeni. Palkkaamisen suhteen tässä onnistuttiinkin, mutta muuten meno oli kyllä varsin vauhdikasta ja Ruu lenteli pitkin kehää kaikki väli ajat =D Se tuossa on kuitenkin varsin mukavaa, että se ei keitä yli ja pystyy kuitenkin keskittymään tekemiseen vaikka kuinka hetsaa.

Erityisen tyytyväinen olin paikkamakuuseen, noutoon ja luoksetuloon. Sen sijaan reenattavaa; seuraaminen, seisominen, hyppy ja ainaiset kaukot. Hyvä mieli tuosta päivästä kuitenkin jäi. kiitos Saila seurasta ja kyydistä!

7 kommenttia:

Tiia Ahveninen os. Hämäläinen kirjoitti...

http://tollerwich.pic.fi/kuvat/Kisat/11.6toko+harj+koe/
Tuolta löytyy kuvia.
Oli Ruut'lla hienon näköistä menoa(kuten aina). Kuvissa näkee hyvin noudon ja luoksetulon stopin hiekka pöllyt.

Amy kirjoitti...

Aikas iloisen näköistä menoa harkkakisoissa! :D Voin vaan kuvitella kuinka hauskaa Ruut'lla oli :D Tollaset harkkakisathan on mahtava juttu, pääsee testaamaan koiran osaamista lähes koeolosuhteissa. Täytyypä pistää korvan taakse moinen ja kysellä niitä kun tuohon asti reeneissä päästään :)

Jenni & Dooris kirjoitti...

Vautsi !
Teillähän sujuu avoilut hienosti :)
Meillä sunnuntaina se mölli, saa nähä, saa nähä :D
Meil on oikeestaan treenattavaa just noudossa, paikkamakuussa ja luoksarissa, päin vastoin ku teillä :P

TREENI-INTOJA ! =)

M kirjoitti...

Oli kiva nähdä, vaikkei ehdittykään jäädä katsomaan suoritusta! :)

Susan Miiro kirjoitti...

Tiia: Kiitos kuvista. Laittelinkin niitä jo tuonne ylemmäs omin luvin ;0)

María: Ju oli kiva nähdä. Ehkäpä joskus pidemmällä ajalla =)

Laura kirjoitti...

Hienoja kuvia, ihan mahtavat noi noudon ja luoksetulon pölläykset :)).

Eiköhän tuollakin olisi jo oikeista kisoista ykkönen irronnut, mutta ihan kivahan se on, että on taas treenattavaa - eikö? ;)

Susan Miiro kirjoitti...

Laura: Juu kyllä mulla sellainen mieli jäi, että ykkönen sieltä olsi irronnut. Ja osaa Ruu tehdä tarkasti, itsehän riekutin sitä =D Kyllä musta on kivaa, että jotain reenattavaa. Sellaistahan tää toko on. Loputonta hiemosti. Itse asiassa musta on tullut ihan toko-hullu =) Tässä lajissa on vaan se joku... ehkä se on se, että koskaan ei tule valmista =)