tiistai 23. kesäkuuta 2009

Toko ja fyssari

Tainan kanssa käytiin rantapuistossa uittamassa koirat, jonka jälkeen suunnattiin nurmikolle reenaamaan. Sää oli mitä ihanin ja saatiin myös takana olleista jalkapallon pelaajista sopivasti häiriöö koirille.

Paikkamakuu: kait joku 3-4min. Vaihdoin silloin tällöin paikkaa puun luonta toiselle. Hyvin makasi vaikka pallo lentelikin takana. Ei kääntyillyt sinne päinkään =D

Seuruu: Paikka oli ok eikä painanut, mutta käännökset jonkin verran takkusivat. Tytöllä vain ruutu mielessä. Ei kuitenkaan herpaantunut kontakti vaikka mieli teki. Tämä palkatta ja käskytettynä.

Luoksetulo: Tainan käskyttäessä. Ja taas tytteliä kaiveli ruutu. Tuli loppuun hyvin, jossa sitten alkoi jäkittämään ruutuun päin. Perusasento tästä syystä vajaa. Uusittuna ok. Ei palkkaa tästäkään.

Nouto: Käskytettynä. Tätä ollaan treenattu ja se näkyi. Nappi suoritus, ei voi muuta sanoa.

Kauko: I-S-M-I viidestä metristä. Taina takana huitomassa. Hyvin vaihtoi ja palkaksi tästä kierto palkka.

Hyppy: Käskytykset. Ensin pari satsia istumiseen saakka. Ei aijannut. Loppuun pari perusasentoon siirtymistä, mitkä myös ok.

Tunnari: Ensin oman piilotus heinikkoon. Sitten vieraiden joukkoon. Lähti vauhdilla ja nappasi ekan suuhun. Katsoi mua ja tuntui tuumivan, että "ai niin, nää piti haistella" nyt työskenteli hyvin ja otti oman. Tokalla työskentely hyvää alusta asti ja heti otti oman.

FYSSARI

Illalla ajeltiin vielä Hyvinkäälle koirakylpylään fyssari Riina Kellman-Raution luokse tarkoituksena tsekata mikä aiheutta "napsumista" parissa lanne nikamassa. Ruut kun tuntui menevän hiromisesta huolimatta aina uudestaan ja uudestaan jumiin. Täytyy myöntää, että moni asia on ehtinyt käymään mielessä...

Riina tuntui todella pätevältä ja löysi heti vian jota Ruu potee. Käytiin Ruu'n kanssa ekalla hierojalla huhtikuun alussa ja silloin todettiin koiran olevan kunnossa. Vaihdoin hierojaa ja tuomio oli toinen. Mietin mikä ihme tässä oikein on. Riina kuitenkin löysi vian lantiosta, joka on sattunut tapaturmaisesti. Ruu'lla oli vasemman puolen suoliluu vääntynyt eteenpäin painaen lähimmäisiä nikamia. Tämä taas sai selän jumittumaan.

Nyt ymmärrän miksi kahden eri hierojan tuomiot olivat erilaisia. Ruu nimittäin otti yhteen näiden kahden käynnin välillä renkaan kanssa ;0) Se nimittäin arvioi hyppynsä väärin ja jäi lonkista kiinni renkaaseen täydestä vauhdista. Tämä on ilmeisesti aiheuttanut vääntymisen.

Riina sai aika kivasti suoristettua tuota lannetta ja sanoi, että saa jatkaa normaalia elämää. Voi miten helpottunut olin, ettei asia ollut sen "isompi" ja se oli varsin nopeasti hoidettu kuntoon. Saatiin ohjeeksi tulla uusinta käynille parin kuukauden päästä.

Ruu oli varsin hoito myönteinen vaikka sitä selkeesti sattuikin välillä aika kovaa. Tosin myönnetään, että suht herkkis se on noiden kipujen suhteen. Ei kuitenkaan pahemmin pyörinyt, vaikkei oikein pitänytkään kopeloinnista.

Nyt sitten jatketaan agi-reenejä heinäkuu. Tosin rimoja en nyt laita. Haluan opettaa ensin oikean hyppytekniikan tuolle. Pitäisi perehtyä asiaan. Sitä voisi varmasti ottaa rataharjoittelun ohellakin. Ja mikä parasta saadaan taas mennä kontakteja sekä keppejä. Jee!!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyvä, että syy löytyi ja oli noinkin "yksinkertainen"! Juu, agility ON melko vaarallista... sitäkin tärkeämpää taitaa olla juuri tuo oikean tekniikan opettaminen...
Kesäisiä terveisiä
Pia ja Viski

Laura kirjoitti...

Hienoa, olipa tosiaan helpottava uutinen, tosi kiva että voitte jatkaa ihan normaalia elämää taas! :)

Agility on kyllä ikävän vaarallista tällaisten ei-niin-rauhallisten koirien kanssa...:-(

Tiia Ahveninen os. Hämäläinen kirjoitti...

Hyvä että löytyi syy ja muistit tuon ja se saatiin korjattua. :) Aluksi onkin agityssa järkevää harjoitella erikseen ohjaus rimat maassa ja sitten vasta hyppiä. Olisihan siinä aika paljon vaadittu että sen pitäisi kahteen uuteen asiaan keskittyä samaanaikaan. Mekin tehtiin Ruutin kanssa niin.

Hyppytekniikkaan liittyen tuli mieleen että multa löytyy siitä se dvd foudation jumping, jos haluat sitä lainata. Voin tuoda sen su jos haluat. :) Se lojuu tällä hetkellä vain kaapissa. Munkin pitäisi alkaa niitä harjoituksia tekemään..