tiistai 14. heinäkuuta 2009

Agi-reenitTänään oltiin Tainan kanssa ottamassa agia Metson kentällä. Manta ja Misty otti isojen tyttöjen juttuja Ruu'n keskittyessä perus kuvioihin. Tällä kertaa ohjelmassa pussi, keppejä sekä puomi erikseen otettuna. Lopuksi hyppytekniikkaa. Sekä muutaman esteen ohjauskuvioita. Mulla olisi vielä sille hienolle agirata-demolle päiviä aikaa, mutta poistin sen koneelta. Jotenkin tämä paperiversio yhdistettynä digiaikaan tuntuu sujuvammalta ratkaisulta vaikkei olekkaan niin hienon näköinen...

Ensimmäisellä kierroksella Ruu reenasi keppejä ohjureilla. Siitä vain ei meinaa niillä tulla yhtään mitään. Loikkii mennen tullen yli ja unohtaa ihan täysin, että kyseessä oli pujottelu. Joten mennään sitten vanhanaikaisella, eli käsi ohjauksella. Oppihan se Hessukin sillä tekniikalla ja varsin pro olikin pujottelemaan ja hakemaan keppejä eri kulmista. Joten eiköhän Ruu'kin opi samalla tekniikalla vaikka se viekin aikaa hiukka enemmän.

Tämän jälkeen otettiin esteet 1, 2 ja 6 Palkan vein viimeisen esteen taakse ja Taina vahti ettei varasta. Ensin otin vastaan 1 ja 2 puolestavälistä niin, että ohjasin Ruu'ta oikealla puolella. Hyvin haki 2'lta 6'lle. Yritän nyt itse muistaa ohjata selkä suorana ja rauhallisesti. Sitten vaikeutin niin, että otin vastaan 2 luonta ja jatkoin matkaa ohjaten koiraa vasemmalla puolella. Alku tuntu Ruu'sta vaikeelta. Se ei ymmärtänyt miksi pitäi si juosta kohti, kun rata ei jatku minnekkään sen mielestä. Himmaili, mutta tuli kummiskin ja kääntyi hyvin 2'lle, josta sitten lähetin sen eteen käskyllä 6'lle. Hiukka katsoi matkalla mua, että heitänkö pallon, mutta irtosi kuitenkin palkalle. Tähän reeniin olin varsin tyytyväinen.

Toisessa satsissa otin edelleen keppäjä, joista olin poistanut ohjurit. Nyt meni huomattavasti paremmin. Tosin viimoset kepit pujottelee aika malttamattomana, joten pitää olla itse tarkka, ettei työnnö toista pois kepeiltä. "Väärä" puoli on edelleen vaikee ja vaatii peruutelun. Puomia otin myös joitakin toistoja. Ensin niin, että taina piti hihnasta kiinni. Ruu oli kuitenkin niin nopsa kinttuinen, että remmi "nyppäsi" sitä vahingossa, josta heti pudotti raviin. Tämän jälkeen menikin sitten aina loppupätkän ravilla. Yleensä Ruu menee laukalla loppuun. Kokeiltiin sitten, niin että jätin palkan puomin eteen maahan ja jo löytyi laukka, jopa siinä määrin, että pamautti hirmu vauhdilla lopun kontakteista piittaamatta =o Taina oli onneksi Ruu'ta nopeampi ja nappasi palkan pois. Seuraavalla kerralla Ruu sitten juoksikin loppuun laukalla ja stoppasi itse hyvin 2on2of asentoon ja vapautin sen palkalle. Tällä tekniikalla ajattelin jatkaa. Tuntui toimivan hyvin.

Sitten otettiin taas pieni pätkä ratareeniä. Tällä kertaa esteet 2-6 Palkan vein taas loppuun ja Taina vartioimaan sitä. Olin päättänyt ohjata koiraa koko ajan, niin että on mun oikealla puolella. Menin 2'n eteen vastaan ottamaan Ruu'ta ja siitä käänsin sen 3'lle Tämä sujui hyvin, mutta sitten meni karrokset hiukka pitkiksi ja Ruu juoksi 4'n ohi. Uusinta tuotti jotain saman kaltaista, kunnes sitten hoksasin käyttää kolmannella yrittämällä "tässä" komentoa. Ruu kääntyi hyvin ja haki tämän jälkeen putken ja putken jälkeen paine li suorinta tietä 6'lle. Olisin saanut koiran tekemään tuon käännöksen 3'lta 4'lle valssaamalla Ruu'n edessä, mutta en halunut tehdä niin koska se on pennelle jo tuttua kauraa. Erityisen tyytyväinen olin siihen, että sain Ruu'n kaikista "ansa" kohdista. Itseasiassa koira ei hakenut kertaakaan väärille esteille =D

Loppuun otettiin pussia ja hyppytekniikkaa 3 h ypyllä. Pussissa jätin palkan Tainan vahdittavaksi taas. Aluksi yritti oikoa suoraan palkalle, mutta varsin pian huomasi, ettei tämä tuottanut tulosta. Ruu oli hauska, kun joka kerta pussista ulos tullessa hyppäsi aina eteenpäin -> ikään kuin hyppäisi ulos pussista. Hassu tyttö!

Hyppysarjassa menikin sitten aikaa, kun haettiin Ruu'lle oikeaa hyppy väliä. Tämä vihdoin löytykin. Laitoin alkuun muurin palikat, joiden yli hypättyään joutui jo heti ponnistamaan esteen yli ja tästä sitten yhdellä laukka-askeleella aina seuraavan yli. Tuntui toimivan oikein hyvin, joten tällä tekniikalla mennään jatkossakin eteenpäin. Ratareenit teen kuitenkin edelleen ilman rimoja. Hyppy väli meillä näyttää olevan n. 2,5m ja alun muurin palikoiden ja hypyn väli n. 1m

Nyt mulla on kotosalla varsin väsynyt ja kaikkensa antanut pieni bc-tytteli. Sen verran vielä reeneistä, että otettiin noutoja aina välissä Tainan käskyttäessä. Nämä menivät varsin vaihtelevalla tekniikalla ja lopulta Ruu vaistosi mun tyytymättömyyden ja kun oli mokannut toi jotenkin onnettoman näköisenä kapulan sivulle. En halua tätä. Tyriköön sitten, kunhan on iloinen ja itsevarma palauttaessaan. Kun oltiin saatu rata korjattua päätin vielä ottaa hyvän mielen noudot loppuun. Ruu kanniskeli siinä itsekseen keppiä ja sitten sain kunigas ajatuksen! Ruu siis pitää kepeistä valtavasti, en vain tiedä miksi en ole aijemmin tajunnut näitä käyttää palkkana reebeissä varsinkin noudossa. Siispä kokeilemaan. Heitin kapulan ja annoin Ruun posauttaa. Kun kapula oli tukevasti suussa ja koira kääntynyt paluu matkalle vedin kepin esiin ja heitin sen palkaksi. Tämän jälkeen ei enää possuillut vaan oli kova kiire ottaa kapula suuhun, että taas keppi lentäisi. Innostui jopa siinä määrin keppi palkasta, että räki kapulaa ennen aikaisesti mitä muuten ei enää pitkiin aikoihin ole tehnyt ja jopa muutaman kerran kävi kiertämässä kapulan koskematta siihen ja katsoen sen oloisena, että heitä jo se keppi! Keppi siis on Ruu'sta sata kertaa kivempi, joten taitaa jäädä kapulalla leikkimiset, kun on vain niin kiirus palkalle. Toivottavasti tämä olisi nyt se pysyvä ratkaisu meille tuohon noutoon.

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

"..ja lopulta Ruu vaistosi mun tyytymättömyyden ja kun oli mokannut toi jotenkin onnettoman näköisenä kapulan sivulle"

Nää on fiksuja. Liiankin.

Taina kirjoitti...

niin. Bc.t on fiksuja tiedän. Varsinkin Ruu. Toivotaan ettäkeppi palkka toimii jatkossakin noudoissa. Agilityt menee teil tosi hyvin. Melkein tippa tulee silmäkulmaan kun Ruulla on vauhtia. Sais lahjottaa sitä Mistyllekin hiukan No perjantaina uudelleen..