perjantai 7. elokuuta 2009

Rasitusvamma =(

Ruu'lla rasitus vamma oikeassa etujalassa luultavammin lavan kohdalla. Olimme pyöräilemässä torstaina agi-reeneihin. Tähän kohtaan sanottakoon, ettei ollut ensimmäinen pyörä reissu. Olin hankkinut pyörään kiinitettävän Walky dog -nimisen juoksutuslaitteen. Ajatuksena helpottaa molempien menoa ja tehdä pyöräilystä vieläkin turvallisempi.

Tuo laite vaimentaa n. 90% koiran aiheuttamat vetämiset. Varsin tehokkaaksi se osoittautuikin, kun Ruut veti niin paljon, kuin vain jaksoi pyörästä pois päin ja silti pystyin polkemaan lähes vaivatta eteenpäin. Ajattelin sen rauhoittuvan kun jatkamme matkaa. Ruu ei kuitenkaan halunnut juosta niin lähellä pyörää ja vänkäsi toden teolla vasempaan. Tästä Ruu'n aiheuttamasta vasta liikkeestä johtuen, jouduimme lopettamaan polkemisen 2km kohdalla ja kääntymään kotiin.

Ruu rupesi välittömästi ontumaan ja iltaa kohti jalan kipu vain paheni siinä määrin, ettei suostunut hyppäämään sänkyyn tai menemään maahan. Tuntui todella pahalta katsoa sitä niin surkean näköisenä.

Tänään sitten soitin Jär-Vet'n ja sain ohjeeksi syöttää 3-5pv. kipulääkettä ja pitää levossa pari viikkoa, kuitenkinkin niin, että remmissä liikumme jalkaa verrytellen, ettei jäykisty. Piti myös vaivaa rasituksesta tulleena, eikä uskonut että esim irtopala olisi ontumisen aiheuttaja, kun koira ei ole elämässään ikinä ontunut (joulun tassu haavaa lukuunottamatta) ja ikää jo kuitenkin sen 1,5 vuotta. Sanoi kuitenkin, että jos vielä viikonpäästä ontuu kuurin loputtua, niin kuvataan jalka.

Nyt sitten jää sunnuntai toko-koe, mikä kyllä vähän kirpasee, mutta eniten mua huolettaa Ruu'n tilanne ja säälittää sen puolesta, kun se könkkää eteenpäin. Sitä, kun olisi tajunnut ettei se vekotin sovi meille, mutta eihän sitä voinut tietää.

Oli kuitenkin pakko katsoa jo seuraavat kokeet... ja sellaisethan löytyi Helsingistä syyskuun puolenvälin jälkeen. Eli 19.9 ja 20.9 Yritämme molempiin. Toinen koe oli UMN'n järjestämä ja etusijalla noutajat. Paikkoja kokeessa 60. Toinen koe oli Labbis kerhon järjestämä seuran mestaruus koe ja paikkoja vain 30. Saa nähdä päästäänkö jompaan kumpaan. Koepaikat, kun ovat täällä kortilla.

6 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Voi pientä Ruutia :(
Paranemisrapsutukset potilaalle! Varmasti harmittaa tuon kokeen takia. Toivottavasti on vain rasitusvamma eikä mitään vakavaa!

Jenni & Dööris kirjoitti...

Voi Ruut raukka =(
Paljon paranemisia tytölle, terkkuja myös !

Me ollaan muuten ehkä myöskin tulossa tuonne 20.9 olevaan labbiskerhon mestaruustokoon ;)

Hiippari kirjoitti...

Pikaista paranemista Ruutille! Kyllä sinne kokeisiin taas ehtii :))

Maidog kirjoitti...

Höhlät, paranemisia!!

Tiia kirjoitti...

Varmaankin seuraavalla kerralla jatkaa sitä narua että voi juosta kauempana. Ruutiakin vähän häiritsi kun piti lähellä juosta mutta sitten meni ihan nätistikin.

Emmi kirjoitti...

Voi kurja, paranemisia Ruutille!
ps. sain vihdoin agilityradan laitettua meidän blogiin, kiitos neuvoista!