tiistai 29. syyskuuta 2009

Ajatuksia agilitystä

Inka on luvannut ystävällisesti auttaa meitä agilityn parissa. Käytiin sunnuntaina yhdessä reenamassa ja sain mukavasti vinkkejä miten jatkaa omissa reeneissä. Laitan tähän listaa Inkan kanssa pohditusta ja joitakin omia ajatuksia.
  1. Ruu'lla ihan ok hyppytekniikka. Tuntuu kunnioittavan rimoja
  2. Tekniikkareeneissä hyvä olla medi hypyt, niin ei tarvii keskittyä hyppyyn, muuten alettava ajamaan maxeja sisään esim. hyppy suorat.
  3. Kontakteja targetilla. Ensin oikeapuoli sujuvaksi. Oma rauhallisuus tärkeää samoin rintamasuunta. "pinta" ja "vapaa" palkan saa heittää eteenpäin.
  4. Targetin treenausta mahd. paljon eri paikoissa ja tilanteissa. Lisäksi opetellaan laittamaan molemmat tassut alustalle "pinta" käskyllä.
  5. Targetilta ei saa poistua ilman "vapaa" -käskyä.
  6. Keppejä paljon eri kulmista lähettämällä. Lisäksi hyppy mukaan ja toisinaan palkka heti ekan kepin takse, että oikea väli vahvistuu. Oma rauhallisuus tässäkin tärkeää.
  7. Lisäksi keppejä tehdään vain oikealta puolelta, kunnes tämä sujuu. Tekniikka tässä on hyvällä mallilla ja Ruu pujottelee jo ilman käsi ohjausta, mun liikkuessa mukana samaan suuntaan.
  8. Muuri, pöytä, rengas ja pituus paljon yksittäistä reeniä oikeasta suoritustavasta palkiten. Taas ensin oikea puoli kuntoon ja vasta sitten paneudutaan vasempaan.
  9. Erilaisia ohjauskuvioiden reenausta -> valssi, leikkaukset, välistä vedot lähetykset ja haltuun otot. Lisäksi jo nyt reenattava tiukkoja käännöksiä -> löysät pois!
  10. Lisäksi opeteltava sitä mikä on oman koiran kääntövara. Miten tiukkaa käännöstä voi vaatia ja miten aikaisin voi ruveta kääntämään seuraavalle, ettei aja esteen ohi jne.

Paljon siis on tehtävää, ennen kuin Ruu on siinä pisteessä, että voidaan kisata. Hyppy kisoja voidaan ehkä jo ajatella vuoden alussa, mutta kontakti radoille mennään vasta keväällä/kesällä. Ruu kuitenkin on kehittynyt aika mukavasti, vaikka ei kovin montaa kertaa olla agilityä reenattu. Se etenee sujuvasti 10 esteen sarjoja ja hallitsee ihan mukavasti monien ohjaus kiuvioiden alkeet. Lähinnä isoin työ on siinä, että itse opin ohjaamaan sitä ja antamaan käskyt tarpeeksi ajoissa =D Ruu tuntuu kuitenkin jo nyt varsin mukavalta agi-koiran alulta, jolla järki kulkee mukana radallakin ja silti mennään lujaa!

2 kommenttia:

Inka JP kirjoitti...

Ruu oli ihana ja pätevä, ja sinä myös :) Treenit oli hyvällä mallilla, lisää vaan! Tekisin kontakteja ja muita yksittäisiä esteitä (paitsi ehkä niitä keppejä) alusta alkaen molemmilta puolilta, niin tulee heti opetettua molemmat puolet. Viimeksi taidettiin tosin tehdä puomia vain toiselta puolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ei ole ei kun eikös se ole samana viikonloppuna messarin kanssa? Mukana ollaan jos ei ole, mutta jos sattuvat päällekäin on mun jäätävä tänne kun ollaan kaveriporukalla otettu tavaksi, että he matkustavat pohjoisemmasta suomesta tänne järvenpäähän ja sitten käydään porukalla ihmettelemässä sitä joukkohulluutta joulukuisessa messukeskuksessa ;D