torstai 10. syyskuuta 2009

Katja Tammisen koulutus..

.. oli oikein hyvä ja onnistunut. Ja nähtiipä päivän aikana rukousvastauskin säiden suhteen. Oli nimittäin aika kamalaa ilmaa luvannut edellisenä päivänä lauantaista alkaen. Vaan kuinkas kävikään! Päivä alkoi harmaana, mutta ei satanut ja iltaa kohti vain kirkastui, jopa siinä määrin, että muutamilla oli jopa kuuma, kun oli siihen koiranilmaan varautunut.

Mutta sitten itse koulutukseen. Päivä alkoi klo 9 ja kesti klo 17 asti. Jokaisella oli mahdollisuus käydä kaksi liikettä läpi päivän aikana. Katja näytti alkuun kunkin liikkeen kohdalla miten itse on opettanut sen Nevadalle ja sitten käytiin ongelmien kimppuun. Päivään oli ilmoittautunut kymmen kunta koirakkoa ja suunilleen saman verran kuunteluoppilaita.

Itse valitsin ruudun ja siinä paikan haun. Olen siis opettanut seka tekniikalla Ruu'lle ruudun. Viimeisimpänä kosketusalusta. Ongelmamme on se, että Ruu tekee myyrä loikkia pari kappaletta ennen alustalle läppäämistä. Yritettiin sitten, niin että minä olen lähellä (ruudussa) ja palkkaan heti, kun koskee. Ei oikein toiminut. Yritettiin hetsata Ruu'ta ennen liikettä, niin että minä innostin ja Katja piti kiinni. Tämä vain mielestäni aiheutti entisestään hitaamman lähestymisen ruutuun (rauhoitteli meitä) ja loppu pompun alustalle.

Päädyttiin siihen, että Ruu'lle ei sovi kosketusalusta tähän liikkeeseen. Lisäksi alusta aiheuttaa myös sen, että jatkaa edelleen loikkimista ruutuun mennessä vaikka se oli otettu pois. Tosin väheni kerta kerran jälkeen.

 1. Alusta ruudusta pois

 2. Palkka heitettävä koppina, ei ruudun taakse

 3. Jos palkka ruudussa, niin keskelle, ei enää takareunalle.

 4. Jos menee itse palkkaamaan ruutuun, pidettävä huolta ettei peruuta (ulos ruudusta)

 5. Ruutu -leikkiä -> välillä palkka viedään ruutuun, välillä saa hake ohjaajalta.

 6. Läheltä itsenäistä paikan hakua

Mielestäni Ruu'lla on nyt naksahtanut joku palikka paikalleen ruudun suhteen. Se hakee aika hanakasti, jopa itse keskelle ruutua odottelemaan palkkaa =D

Toiseksi liikkeeksi valitsin kaukot ja siinä erityisesti ekan istumaan nousun, joka tahtoo jäädä mun makuun hiukka vajaaksi tai sitten se jumii, eikä suostu nousemaan ylös. Tällä harjoitus kerralla ei esiintynyt, kuin ensimmäistä, eli vajailua...

 1. Ehdotettiin pelkkien suullisten käskyjen käyttö (olen itsekkin harkinnut tuota...)

 2. Vajailu ei ole kovin todellista. Ruu istuu selkeesti. Se mikä häiritsee on, ettei se nouse istumaan etujalat tasan, vaan toinen jää hiukka "vajaaksi"

 3. Ed. kohtaan: uusi pienempi käsky etujalkaan (korjaa kyllä sen) ja palkka siitä. Ei siis varmaankaan tajua sitä itse. Kokeillaan näin, jos vaikka toimisi.

 4. Hiukka peruuttaa (20-30cm) koko sarjassa.

 5. Kaukot pakettina kunnossa.

 6. Jokaisen osion säännöllistä hiomista läheltä ja kaukaa.

 7. Ekaa vaihtoa palkattava säännöllisesti, niin kokee kannattavana tehdä heti ekalla.

Mutta näin. Päivä oli siis varsin antoisa, kun perehdyttiin jokaisen yksittäisiin ongelmiin. Lisäksi oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa vanhoja koira tuttuja ja turista niitä näitä!

Ei kommentteja: