tiistai 15. joulukuuta 2009

kaikenlaista...

... puuhaa on ollut ja reenattukkin kohtalaisen ahkerasti. Ainut mikä ei niin ahkeraa ole ollut, on tämä blogin päivittäminen. Olen ollut ihan kuitti poikki ja univelka painaa päälle. Joululoma alkaa onneksi ensi maanantaina ja sitä herkkua kestääkin sitten lähes 2,5 viikkoa. Koulussa on sitten ihanaa olla töissä =)

Viime viikonloppu vierähti kokonaan messarissa. Osallistuttiin oheisohjelman toteuttamiseen. Isossa kehässä esiteltiin molempina päivinä suosituimpia palveluskoira rotuja. Bc'tä oli Ruu'n lisäksi kolme. Ruun tehtävänä oli tuoda kaiken kansan tietoon, että bortsuja löytyy lyhytkarvaisinakin, vaikkei niitä juuri näyttelyissä näekkään.

Ruut käyttäytyi edukseen koko viikonlopun ajan vaikka koira/ihmis määrä oli valtava. Henkisesti kuitenkin päivät olivat toiselle uuvuttavia ja se näkyikin  siinä, kun tultiin kotiin, niin Ruu kaatui suorilta jaloiltaa sänkyyn ja nukkui siinä aamuun asti.

Isokehä, valot, uusi alusta, kuulutus, skriinit ja ihmiset katsomossa, eivät toista hetkauttaneet. Ensimmäisenä päivänä annoin toisen pompotella hiukka sinne ja tänne, että sai katsoa mihin oikein tultiin. Toisena päivänä päätin ottaa ringin kierron hyvänä häiriö harjoitteluna ja seuruutin koko pätkän (3 kierrosta) Ruu seurasi ihan hyvin ja kontaktikaan ei tippunut kuin muutaman kerran ja senkin korjasi itse heti. Ei kuitenkaan ollut parasta Ruu'ta, mutta ihan tyytyväinen olin tytön seuraamiseen kaiken sen hässäkän keskellä.

Lisäksi otin molempina päivinä tunnarin. Ei tainnut olla ihan viisas ratkaisu. Tein molempina päivinä ko. liikkeen aika loppu päässä. Tämä näkyi ikävästi häsläämisenä kapuloilla (lauantaina viuhto tassuilla palikat sinne tänne ja klähmi kaikkia) ja sunnuntaina suoranaisena keskittymishäiriönä, kun toi suht monta kertaa peräkkäin väärän ja nosteli hiukka kaikkia =( Muut liikkeet meni kuitenkin ihan kohtalaisesti. Luoksetulot tosin valui aivan liian pitkäksi alustan liukkaudesta johtuen, mutta koira kuitenkin selvästi yritti pysähtyä vaadittaviin asentoihin, joten olen ihan tyytyväinen tähänkin liikkeeseen.

Mutta mitä tulee vielä tunnariin niin, lelupalkan palauttaminen on ollut huono ratkaisu. Ruu ei meinaa keskittyä muutenkaan vaan viuhtoo menemään. Tuo kuitenkin todella luotettavasti oman, mutta kasalla tuntuu tapahtuvan yhtä ja toista, ennen kuin päätyy omaan (onneksi kuitenkin päätyy omaan) Tämä on harmi, kun meillä niin pitkään tuo tunnari näytti hyvältä ja koiran asenne liikkeen aikana suht hyvä. Nyt vain täytyy ruveta tekemään tunnaria joka kerta reeneissä ja aina viimoisena, että on saanut purkaa isompia höyryjä pois. Lisäksi aina lenkin lopuksi tunnari (että saan koiran oikeaan vireeseen) Sisällä ei enää yhtään tunnaria, eikä lelulla palkata. Luulen, että tämä kyllä tuottaa tulosta, mutta harmittaa vain, kun se oli niin hyvä ja nyt ollaan tässä =( Mutta tätähän tämä toko on, jatkuvaa pähkimistä liikkeiden välillä. Aina kun saa yhden pelaamaan, niin toinen prakaa =D Siinä lienee se lajin suola!

Messarista tuli osteltua myös aikapaljon kaiken laista. Ruu sai uuden hienon Hurtan pannan ja Hessu hienon vinkuvan pehmokalan ja molemmat yhteiseksi uuden pedin. Lisäksi erilaisia herkkuja ja luita tuli ostettua varastoon, kun kerta messuhintaan saa.

Oli todella kiva nähdä kavereita, joita näkee harvemmin. Toisia kerran vuoteen Messarissa =) Mukavaa oli myös nähdä Annia ja Riimiä, jotka kyläilivät samalla luonani, kun osallistuivat sunnuntain karkeloihin. Tervetuloa uudestaan, jos näillä nurkilla päätät käydä näytelmissä!

Ja kiitos kaikille tsempityksistä Hessun tiimoilta. Hessu voi oikein hyvin. Kävimme ottamassa uuden pistoksen B-vitamiinia perjantaina ja joulun jälkeen loppu kuusta olisi tarkoitus ottaa uudet kokeet, että nähdään onko arvot lähteneet nousemaan. Hessu on ollut vieläkin virkeempi noiden pistoksien jälkeen, joten luulen, että ovat alkaneet puremaan, hyvä, hyvä katsotaan mitä tuleman pitää!

Ei kommentteja: