lauantai 20. helmikuuta 2010

Toipilas

Eilen perjantaina olin varannut ell. ajan Ruu'n steriloimiseksi. Klinikalla oli alku hässäkkää, kun ennen meitä oli myös narttu joka leikattiin. Ruut oli saanut rauhoittavan ja oltiin juuri menossa huoneeseen, kun meitä ennen ollut koiran omistaja huomasi, että hänen nartun haava vuotaa verta. Ei muuta kuin edellinen potilas takaisin huoneeseen ja taas odoteltiin. Alkoi kyllä hiukka itseänikin jännittämään. Ilmeisesti kyse oli vain tikeistä, jotka tihutti, mutta olihan se aika hurjan näköistä valkoista koiraa vasten se veri....

Kun sitten vihdoin itse pääsimme huoneeseen alkoi Ruut jo kömpiä jaloilleen! Oli kait sitä mieltä, että tämä oli jo nähty. Ei muuta kuin lisää ainetta ja tyttö nukkumattia tapaamaan. Leikkaus onnistui oikein hyvin ja kesti vain reilu puolituntia. Ell. sanoi, että Ruu ei vuotanut missään vaiheessa ja että edellisellä potilaalla oli ollut ongelmia veren hyytymisen kanssa. Sanoi, että Ruut'a voisi leikellä mistä vain ja olisi helppo homma, mitä lie sitten tarkoittanutkin, mutta meille riitti sillä erää vain kohdun poisto ;0) Sanoi myös, että kaikki masussa oli näyttänyt oikein hyvältä.

Ilta ja yö meni hyvin kotosalla, eikä Ruu juuri vinkunut, vaikka sanoi, että saattaa äännellä kovastikkin herätessään. Kauluria protestoi ja tuumasi, ettei sen kanssa voi muuta kuin seisoa, istua tai maata. Kävelemisestä ei puhettakaan, joten pidämme sitä vain yöt ja kun olen pois. Muuten Ruu'lla on Hessun kurapuku päällä. Tuumaa kyllä siitäkin, että "Et ole tosissasi" mutta suostuu kuitenkin hiukka liikkumaan ja juomaan se päällä. Ruu kun nyt on niin herkkä hipiäinen =D

Mulla on nyt viikon hiihtoloma, niin hyvin ehdin päivät vahtimaan toista siivouksen lomassa. Päätin nimittäin tehdä kunnon  kevät siivouksen, kun on niin kylmä ulkosalla, eikä voi lenkkeillä ja Ruu on toipilaanan, niin mikäs tässä on siivotessa! Viikko kuulemma hihna lenkkejä ja sitten saa tyttö taas painella vapaana. Tikit ovat itsestään sulavat, joten ei tarvitse niitäkään poistella.

Tuli muuten vielä mieleen, kun juteltiin sen toisen nartun omistajan kanssa ell. hinnoista steriloinnin suhteen, että kyllä on isoja eroja Etelä-Suomessa. Hän sanoi, että Espoossa saman koiran (Ruu'n kokoinen) leikaus olisi maksanut 450€, kun taas Haarajoen eläinklinikka teki sen 200€ (sisältäen lääkkeet ja kaulurin)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Vai on Ruun vehkeet nyt vintillä:D Toivotan pikaista ja hyvää paranemista teille. Et sitten varmaankaan pääse tänne hiihtolomalla käymään:((? Toivottavasti nuo akkojen höpinät ois sitten Ruulta kohta ohi?! Mites Ruun pennut ,joko lähtivät uusiin koteihin ? Mie olisin kyllä ottanut yhden pallon meille ,mutta kun nuo vanhat lelut on niin dominoivia ,että en uskaltanut sit uutta ottaa:D!!! Rukkanen olisi kyllä viellä mennytkin ,mutta niitähän ei sit yhtään syntynyt?Harmi!! TERKUIN ULLA

Amy kirjoitti...

Paranemisia Ruulle!! Olipas kyllä halpaa tuolla! Hyvä vinkki, itekin voisin tuolla käydä Sansin leikkauttamassa. Mua vaan edelleen pelottaa ne mahdolliset virtsankarkailuongelmat tuon operaation jälkeen :/ Juttelitko ell:n kanssa mahdollisista ongelmista mitä voi tulla kun nartun leikkauttaa?
Sansille ootellaan 4.juoksua ensi kuussa (mikäli juoksujen väli edelleen on se 5kk mitä tähän asti on ollut), mutta sen jlkn olisi tarkoitus leikkauttaa.

Anonyymi kirjoitti...

En tiennytkään että Ruu´lla oli jo nyt sterilointi. Paranemisia Ruulle ja toivottavasti haava lähtee pian paranemaan että saa kamalan kaulurin pois päästä :D
t.Janessa

Taina kirjoitti...

Misty lähettää osanottonsa Ruulle. Joo kamala puku päällä ja kauluri on jotain ihan kauheita kummituksia ja siinä vaiheessa kun noi ääliöt immeiset tuollaset laittaa mein niskaan niin pakko siinä on katsoa murhaavana jah miettiä et mitä??? Eihän meidän koirien sovi pittä mitään päällä.. Kun karvat siitä kärsii ja iho saati mitähän nyt ne muut ajattelee. Joten Ruu koita kestää se reilu viikko kiduttavaa ihmistä ja romppeita. Mut muista silti syödä.. Jooko. Ruoka on ihanaa. Sitäpaitsi älä välitä voit silti olla kiinnostunut uroskavereista.

Laura kirjoitti...

Pikaista paranemista Ruu'lle, vaikka pahin taitaakin olla jo takana! :)

Hiippari kirjoitti...

Paranemista vaan Ruutille! Aikoinaan Heta-hoffi parani tuosta leikkauksesta ihan suitsait. Meillä ei ole mitään virtsankarkailua ollut koskaan, eikä paino-ongelmia myöskään.
Eläinlääkäreiden hinnoissa on tosiaan isoja eroja, kannattaa vähän katsoa, minne menee (hyvälle tietysti silti).

Emmi kirjoitti...

Pikaiset paranemiset Ruulle että pääsette sitten taas tokoilemaan pian :)