maanantai 2. helmikuuta 2009

Avanto uintia ja reenailua

Perjantaina tehtii Inkan ja koirien kanssa pitkä lenkki Tuusulan järven jäällä. Hiihtajät tuntuvat olevan Ruut'sta ihan erityisen ihania.. täytyy olla varovainen, ettei kehitä siitä itselleen tapaa. Aika kivasti kuitenkin oli kuulolla, kun kehotin jatkamaan matkaa. Paluu matkalla sitten Ruut päätti, että avanto uinti piristää (ulkona pakkasta - 15c) Tyttö näki sorsia sulassa kohdassa ja juoksi jäätä pitkin sillan ali ja humpsahti veteen jään pettäessä alta. Täytyy myöntää, että itse säikähdin aika lailla, mutta Ruut ei tuntunut olevan asiasta moksiskaan. Kaiketi varsinaista vaaran paikkaa ei ollut, kun toista kautta olisi päässyt uimalla takaisin, mutta Ruut näppäränä tyttönä kiipesi takas jäälle samasta kohtaa josta oli pudonnutkin. Tosin jälkeen päin kuulin, että perheemme sakemanni meinasi hukkua samaan kohtaan aikanaa juostessaan myös sorsien perään. Ruut oli kyllä varsin hauskan näköinen, kun vesi jäätyi sen turkkiin. Ipana muistutti lähinnä pientä siiliä =D

Lauantaina käytiin Ruut'n ja Mistyn kanssa UKU'n reeneissä. Hessu pääsi mukaan nauttimaan lenkisä.

Misty teki AVO-luokan yhdellä väli palkalla ja ilman paikka makuuta.

 • Seuraaminen: Aika haahu. Kait katteli agi-esteitä.
 • Maahanmeno: ok
 • Luoksetulo: Stoppi ok, mutta tuli molemmat osat ravilla =o Tosin vauhti oli sama molemmissa pätkissä. Ei ennakoinut.
 • Seiso: Hiukka teputti ja kääntyi. Uusinta ok.
 • Nouto: Napakymppi!
 • Kauko: Hiukka "pompsahti" mutta muuten ok.

Ruut sääti sekalaista...

 • Seuraaminen: Väännettiin ja käännettiin. Välittömästi kun matka piteni alkoi armoton puskeminen... aargh! Käänökset ja perusasennot ok, niin kuin aina.
 • Luoksetulo: ok
 • Maahanmeno: Hiukka vinoon jäi, muuten ok. Täytynee ruveta palkkaamaan sitä vasemmalle, että suoristuu.
 • Nouto: Vauhtina ja liikkeenä. Molemmat ok.
 • Tunnari: Hiukka kapulan nostamista, joka todella nättiä. Maria laittoi sillä väliin 5 pientä kasaa. Laitoin itse aina oman. Joka kerta malttoi kivasti etsiä. Nameja edelleen kapuloiden joukossa, että rauhallisuus säilyy palikoille tultaessa ja nenä aukeaa. Tuntuu toimivan varsin hyvin. Kolmas ja neljäs toisto todisti sen, ettei kannata kahta kertaa enempää ottaa. Alkaa kierrokset nousemaan. Tosin neljäskin kerta oli ihan hyvä, mutta en halua opettaa sille korkeaa virettä tässä liikkeessä. Lisäksi olen itse vielä varsin pitkää kapuloiden luonna ja pidennän koiran matkaa etsittäviin.
 • A: Ihan hyvin sujui. Samoin keinu. Loppuun otettiin, niin että sai itse siirtää takajalat kontaktille josta palkka. Lopussa ei olisi halunnut enää poistua "vapaa" käskyllä pinnalta, mikä todella hyvä juttu. Haluan, että Ruut oppii suorastaan rakastamaan kontakteja.
 • Kepit: Käsi avusteisesti jo varsin nopeaa.
 • Pari hyppyä ja putki: Tavoite irtaantumisessa "eteen" käskyllä. Todella hyvin irtoo.

Sunnuntaina käytiin koirapuistossa ja väännettiin seuraamisen kanssa. Jos nyt totta puhutaan, niin se on alkanut varsin paljon ahdistamaan mua, kun tuntuu, että toinen jyrää vaikka mitä tekisi. Mun kaikki aika vaan menee siihen, että yritän päästä kävelemään suoraan ja etten kompastuisi omiin jalkoihini... Olen kokeillut imuttamiset, palkka kainalossa, nami palkkalla, palkka vasemmassa etutaskussa, palkka vasemmassa kädessä, selän takana jne. Mikään ei toimi. Oikeaan sitä ei edes voi harkita laittavansa. Sitten päätin kokeilla, että laitan patukan liivin vasempaan takataskuun ja vippaan sen aina sieltä suoraan taakse... ja kas sehän toimi. Tuntui suorastaan oudolta, että Ruut ei ollut enää liiskana mun jalassa, aloin jo hetken epäillä, että menikö sillä motivaatio kun kertalaakista lopetti painamisen!

Maanantai Ruutin reenit:

 • Seuraaminen: Hiukka jännitin, että hävisikö se sunnuntain juttu yön aikana. Vaan ei ollut hännyt mihinkään. Nyt se siis oppi ajattelemaan taaksepäin seuraamisessa. Paikka oli loistava, mä pystyin kävelemään hyvin ja mikä parasta saatiin taas ottaa lelu mukaan seuraamis reeneihi! Aivan ihan tunne. Haltioituneena kokeilin sitä aina uudestaan ja uudestaa ja kyllä vaan se paikka pysyi vaikka seuraaminen olikin ekana. Jee!
 • Luoksetulo: Liikkeenä ja ilman. Todella täpäkkä pikku neiti!
 • Nouto: Vauhtina ja liikkeenä. Loistava ei valittamista!
 • Ruutu: Alku sählingin jälkeen oikein hyvä. Nyt on alkanut etsimään ruutua katseella. Pitää vaan nyt joka reeniin tunkea se ruutu, että menee eteenpäin tuokin liike.

Lisäksi ollaan otettu kotosalla paikkamakuuta (piilossa ja ilma) Noita piiloiluja täytyy alkaa ottamaan enemmän. Ihan alussa vasta ollaan siinä, hyi ohjaajaa! ;0) Paikka makuussa uutena juttuna tullut se, että hiukka tuppaa vatkaamaan takapuolta.. Nyt kuitenkin on itse ruvennut sitä korjaamaan, kun kädellä näytän, ei siis nouse tässä ylös vaan suoristaa kropan, josta tietenkin kehut. Kerran yleensä joudun reenin aikana huomauttamaan tästä. Kaukoja ollaan leikitty koppi-leikin avulla joka onkin Ruut'sta todella mukavaa. Aika kivasti menee maahan ja nousee istumaan jostain 1,5 metristä. Hyvällä mallilla siis. Lisäksi ollaan otettu läheltä sivulletuloja joissa haetaan vauhtia. Tässäkin tuntuisi toimivan se, että palkka on samassa paikassa, kuin seuruussa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että sait seuraamisen painamista korjattua, se on aika haasteellista :). Tosi kivalta kuulostaa muutenkin teidän treenit, niin ne vaan nämäkin lapset alkavat olla jo ihan hurjan taitavia.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että seuraus sujuu,meilläkin kotona on seuraus parantunut, se voi riippua niin vain palkkaus kohdassa.

Tunnaria mekin koittiin tänään namien kanssa, toimi myös tosi hyvin. Meillä myös eka kerta yleensä paras.