tiistai 26. toukokuuta 2009

Jälkeä jälleen

Tehtiin koirien kanssa pitkä lenkki Mannin metsiin. Loppuun tein sitten Ruu'lle pelto jäljen kohtalaisern pitkään heinään. Jäljen pituus n. 150m. Ei vanhentamista ja taas voimakkaasti tampaten. Sai myös katsella kun tein sen. Alkuun näytin lelua, että täällä tämä on.

Virittelyt sai toisen täpinöihin. Hinku ja köhi ja oli tukehtua ennen jäljestystä ;0) Nenä meni samo tein maahan ja alkoi vimmattu jäljen etsiminen. Alkuun pyöri, mutta etsi tosissaan jäljen päätä. Pitäisi varmaan alkaa näyttämään kädellä mihin suuntaa kannattaa mennä.

Jälki löytyi ja päästiin vauhdilla matkaan. Jouduin ihan tosissani pitää kiinni. Alkuun oli suoraa joku 30m jonka jälkeen jälki lähti kaartamaan vasemmalle (pyöreä kulma) meni todella hyvin jäljen päällä "kurvissa" matka jatkui joitaki kymmeniä metrejä. Työskenteli todella hyvin ja nenä pysyi kaiken aikaa maassa.

Pellolla oli myös pieni oja joka ei tuottanut ongelmaa, vaikka kuvittelinkin sen sekoittavan toisen menoa. Jäljen lopussa oli taas "kurvi" oikealle. Tämä myös hienosti. Loppuun joitakin kymmeniä metrejä suoraa ja pellon päässä vinku-pinku palkaksi ja valtavat kehut ja pieni muotoista leikkimistä.

Ruu on nyt todella saanut kiinni siitä, mitä jäljellä tapahtuu. Kaikki oli vain kiinni siitä, että vaihdan palkkaa. Voi miten yksin kertaista. Tämä meni nyt hehkuttamiseksi, mutta olen niin iloinen siitä miltä jäljestys näytti tänään =D

Kotosalla otin tunnaria. Olen nyt ottanut ulkona sitä ja päätin kokeilla sisällä useamman kapulan satsissa. Alkuun ei luonnistunut. Tai no pari ekaa ok, mutta nosteli kyllä jonkun verran muita. Aloin pohtia, että Ruu ei ole tarpeeksi motivoitunut etsimään oikeasti omaansa. Kapuloilla oleminen on sille selkeesti palkitsevampaa. Sitten mulla syttyi lappu!

En ole ottanut lelu-palkalla tunnaria, kun olen ajatellut, että se opettaa väärän vireen ko. liikkeeseen ja saa aikaan vain sen, että toi hössöttää ja ottaa vain jonkun. Tänään sitten päätin kokeilla teoriaani.

Kaivoin kaapista nahkarätin jota toi rakastaa. Näytin rättiä ja vein oman muiden kapuloiden joukkoon. Vaihdoin myös käskyn "oma" käskyyn "etsi" joka tarkoittaa "ole tarkkana ja käytä nenääsi"

Ekalla meni kapuloiden luokse ja katsoi rättiä. Annoin uuden käskyn ja sitten tuntui Ruu'n päässä syttyvän lamppu! Heti kun otti oman vedin rätin esiin ja palkkasin. Seuraavat pari toistoa menivät todella hyvin. Viimeisellä kerralla keskittyi erityisen hyvin ja keskittyneesti, koska halusi ansaita palkkansa. Jätti myös kapuloiden maistelun tyystin.

Ajattelin nyt kokeilla tätä. Jos tuo väärän otan hiljaa pois ja jää sillä kertaa ilman palkkaa. Luulen, että super palkka saa tuon työskentelemään tosissaan. Lelu sai sen keskittymään ihan toisella tavalla kuin ruoka, yllätys!

Ei kommentteja: