sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Toko-koe HKI

Tänään korkattiin VOI-luokka. Jännitys tapissaan. En muista pitkään aikaan noin pahasti menettäneeni yö-unia kisan takia. Odotukset sitten kaiketi niin korkealla =D Tuomarina toimi Harri Laisi ja koirakoita luokassa 11. Paikkana Purina-areena. Liikkeet sekoitetussa järjestyksessä.

Paikkamakuu: 10p. Hiukka vaisusti meni alas. Muuten ok. Liekkö kylmyys syynä...?

Hyppy nouto: 0p. Hyvin hyppäsi mennessä, otti kapulan, mutta päätti sitten olla hyppäämättä takaisin päin =o Mikä lie mielenhäiriö! 

Seuraaminen: 9p. Ei kuitenkaan ollut mielestäni tuon arvoinen, sen verran oli säätöä ja vääntöä suuntaan jos toiseenkin.

Luoksetulo: 10p. Tästä olin tuomarin kanssa aika lailla samaa mieltä. Ihan nopeat stopit ja laukalla loppuun asti.

Liik.istu: 10p. Ihan ok

Tunnari: 6,5p. Meni hyvin kapuloille. Haisteli rauhallisesti otti oman heti kun kohdalle osui. Jäi seisomaan epävarmana, pudotti, haisteli loput ja poimi oman. Palautus ok.

Metallinouto: 10p. Ok

Ruutu: 10p. Hyvin ruutuun. Heti käskystä maahan. Hiukka epävarmasti lähti kuulemma tulemaan kutsun saatuaan. Loppu osa ihan ok.

Kauko: 9p. Sekoili ekassa vaihdossa (I-S) Loppu ihan ok (pientä häröilyä, mutta paikkasi hienosti itse) ei liikkunut yhtään.

Kokonaisvaikutus: 9p.
    Yhteensä 277 pistettä ja 3./11 sija. Olin iloinen tietenkin 1-tuloksesta, mutta täytyy sanoa, ettei koe ollut sieltä parhaimmasta päästä fiilistä ajatelle. Itse jännitin, toimin ajoittain aika "sekavasti" virittelyt ennen kehää menoa meni ihan penkin alle ja koira oli epävarma mikä näkyikin (selvimmin) tunnarissa ja luulen, että osittauin hypyssäki.

    Mukavaa, että Ruut kuitenkin toimi vaikka itse olinkin ajoittain kuutamolla ja talloin askelsiirtymissä toisen hännällekkin enkä muistanut kehua liikkeiden jälkeen (pöllö minä). Täytyy kuitenkin miettiä ihan tosissaan noita koe tilanteita (alku, virittelyt, kehään ja liikeiden välillä siirtymiset sekä kehut) ja pyrkiä ottamaan ne mukaan harjoituksiin. Nyt ollaan menty jokainen koe (ja treenitkin) vaihtelevalla tyylillä, eikä se ole hyvä juttu. Mutta näin.. ja matka jatkuu =) Onnittelut vielä tätäkin kautta luokan voittaneelle Emmille ja Stepille upeasta yli 300 pisteen 1-tuloksesta ja Tiialle ja Ruutille samis pisteistä (myös 277p.) Amylle kiitos mukavasta seurasta ja kuvaamisesta. Katsotaan keväällä taas uudet kisat!

    19 kommenttia:

    Hanna kirjoitti...

    Hienoa, ONNEA ykköstuloksesta!!

    Ulla&Penjo kirjoitti...

    Hienosti teillä meni!

    Meilläkin menee muuten ihan ok, paitsi vieraat ihmiset on kyllä siis aivan hirvittävän pelottavia. ;)

    Mutta kilteimpien kanssa selvitään, ja ei kai se sitten ole niin tärkeää niiden muunlaisten kanssa ystävystyäkään, jos ei ota onnistuakseen. Toiveet on korkealla, että ihan kelpo poika vielä kasvaa. Tosi pentumainen on vieläkin. Pitää tässä piakkoin päivittää kuulumisia sivuille, jos saadaan uusi ulkoasu valmiiksi..

    häpy kirjoitti...

    Onnea ykköstuloksesta ! :--)

    Tiia ja Ruuti kirjoitti...

    Onnea myös teille!
    Pientä hiomista mutta upeaa Ruut'n työskentely on. :)
    Ruut on kuitenkin niin hyvä kisatyöskentelijä että paikkaa ohjaajan erilaisia virittelyjä. Ruut ei tunnu kauheasti huomaavan onko se kisatilanne vai ei, vaan kivointa on päästä hommiin. Ruut tekee kivan varmasti kuitenkin aina parastaan.

    Jos te sen TK3 myös haette niin niihin jotakin petrattavaa edes. ;)

    sari kirjoitti...

    Siis aivan älyttömän hyvää työskentelyä ja joo se hypyn kierto oli pieni ajatuskatko. Oli kyl kivaa jännätä katsomos ja onneks mun haukkasilmät näki väärin sen tunnarin. Ootte tehny tosi hyvää työtä tsemppiä eteenpäin tullaan sit kannustaa teit sit seuraaviinkin kisoihin.

    Amy kirjoitti...

    Tätäkin kautta superisti onnea! Tosi hyvin meni, vaikka sun mielestä häröilyä joissain liikkeissä esiintyikin ;P Ruut on eripätevä likka <3 Ja sä olet sen hyvin kouluttanut :D

    Mä koitan tällä viikolla rajailla niitä kuvia ja pistää kuvaboksiin parhaimpia. Äkkiä koneelta katsottuna vaikuttivat aikas surkeilta, mutta kyllä niistä varmaankin hyvällä tuurilla jotain näkee :P

    Minna kirjoitti...

    Onnea vielä tätäkin kautta!!! Ootte päteviä :)!

    Anonyymi kirjoitti...

    ONNEA meidänkin puolesta:) Vaikka johan ne taisi tulla sunnuntaina perille:)) Joo huomaa että sie olet jännittänyt aika lailla. Uskon että noissa muutamissa liikkeissä koira on reagoinut siuhun.. Jotenkin nuo virittelyt unohtuu kun jännittää itse! Hienosti kuitenkin Ruu paikkasi tilanteet ja ykkönen tuli.:=0 Niinkuin mie jo arvelinkin ! Terkuin Ulla ja MILa ja RETU

    Katri kirjoitti...

    Vielä tätäkin kautta supersuuret onnittelut taitavalle Ruut-siskolle emäntineen! Hyvä että piditte Glendan tyttärien mainetta yllä kun meillä meni taas "paljon vauhtia - vähän järkeä" -linjalle Mervi Annikin kanssa.

    Hiippari kirjoitti...

    Onnittelut Ruutille ja sen eri taitavalle ohjaajalle! Hatunnosto hienosta tuloksesta, vaikka me tiedetäänkin, että tavoittelette täydellisyyttä ja hyvä niinki ;))
    T.
    Kaarina ja Hiski

    Susan Miiro kirjoitti...

    Kiitos kaikille onnitteluista! Aina se 1-tulos lämmittää, mutta on silti varsin paljon vielä työtä, että saisi tasaisuuden kehään. Nyt oli mulla pallo hukassa ja koirallakin ajoittain vaikka sitten iso-osa liikkeistä saatiinkiin kelvollisesti läjään =)

    Anni kirjoitti...

    siulla on näköjään kalenterissa 28.3 koe?!??!

    Susan Miiro kirjoitti...

    Anni: Se on vanha päivittämätön tietoa. Ei tule Purinan koetta. Oli lähinnä hätävara. Tarkoitus toukokuussa sitten seuraavan kerran kisata VOI-luokassa.

    Carita kirjoitti...

    Onnea onnea hienosta tuloksesta! Terkut myös Hessulle.
    T. Carita & Onni

    Heidi M kirjoitti...

    Onnea hienosta VOI-tuloksesta! Todella hienoa!

    Laura kirjoitti...

    Onnittelut vielä tätäkin kautta, kyllä se kisavarmuus sieltä vielä löytyy sullekin! :) Vaikka hyvinhän tuokin sujui, tosi hieno tulos noin nuorella koiralla :)

    Anonyymi kirjoitti...

    Hei. Yritin etsiä siun blogista milloin olet harjotellut tota hyppyä? Ei löytynyt harjoitusta ei!! Onko unohtunut tehdä? Hyi Susa , ei kai koiralta voi sit sitä vaatia tehtäväksi?? Vai? No vitsi ,vitsi! Mutta todella etsin sitä ,enkä löytänyt. Olisiko siinä syy tohon nolla tulokseen?? Mietin vain, pienessä päässäni:D Terkuin Ulla ja Mila ja Retu

    Susan Miiro kirjoitti...

    Ulla:

    Hyvä pointti, vaan ollaan kyllä reenattu. Ei tosin niin paljon kuin muita, koska hyppy Ruu'lla aina ollut todella vahva. Tuolla kisoissa hyppy oli sijoitettu kehän alkuun ja heti ensimmäiseksi liikkeeksi ja aika moni koira (joilla myös hyppy vahva) porhalsi takaisin päin sen ohi.
    Syy muuten miksi et ole löytänyt hyppy reenejä blogista on se, että olen reenannut aika paljon, niin etten ole jaksanut päivittää reenejä tänne ja ilmeisesti kaikki hypyt ovat olleet niissä.
    Esim. Lauantai iltana ennen koetta otin moneen kertaan hypyn, eikä yrittänytkään kiertää sitä. Mutta totta on sekin, että hyppyä voisi reenata useammin vaikka onkin vahva liike meillä.

    Anonyymi kirjoitti...

    OK. Selityksen makuako??:D No Asiaan , jostain syystä Retu tekee kokeessa saman jutun ja ei hyppää paluu hyppyä? Olisiko jotenkin kun jännittää se lukee miuta jotenkin väärin? Kyllä se osaa ihan varmasti ton liikkeen . Retulle kävi viimeksi niin että kolautti mennessä jalan hyppyyn ja sit ei hypänny takas (koe) :( No teillä meni muut niin super hyvin että kyllä yksi hyppy ei meinaa mitään :)) Harmittaahan se , olisi tehnyt pisteisiin hyvät lisät. Terkuin Ulla