tiistai 5. tammikuuta 2010

Treeniä ja Hessun koetulokset

Elen oltiin Keravalla Tainan, Tiian ja Emmin kanssa tokoilemassa. Kylmä oli ja pimee painoi päälle. Olin suunitellut tekeväni vaikka mitä, mutta kun kerta oli niin kylmä, niin tyydyin ottamaan vain ruutuun ja tunnarin.

Ruutu: Ei hyvä, ei. vieraat merkit kentällä sekotti toista ja muutenkin tuntui olevan aivan kuutamolla koko koira "Ai mikä ruutu?! En mä ole koskaan kuullutkaa!" Loistavaa... Tätä sitten tavattiin moneen kertaan. Lisäksi esiintyi banaania... Loppua kohden kyllä parani, juu, mutta kun ei siellä kisoissa saa tehdä kun sen kerran. Eipä auta, kuin teho reenata tätä. Mä en aijo ottaa sieltä kisoista nollaa tästä liikkeestä!

Tunnari: Emmi liikkuroi. Tämä oli oikein hyvä. Loppuun otin vielä palikan palautuksia muutaman tsipaleen. Ihan hyviä nekin.

Tänään sitten lenkin yhteydessä pienet reenit rantapuistossa. Ohjelmassa ylläri pylläri; Ruutu! Otin ensin 15m sitten 20m ja lopulta 25m Päätin nyt helpottaa tätä reeniä. Lisäksi  päätin myös itse opetella näkemään sen milloin koiralle pitää antaa stoppi käsky.

Ruut alkoi mielestäni ennakoimaan keskikohtaa paremmin, kun pysäytin sen. Vain yhden kerran alussa meni ihan pieleen, mutta loput toistot olivat todella hyviä ja koira osui aivan keskelle ruutua. Olin myös laittanut ruudun aika reunaan (parkki alueen), ettei ihan pahasti pääse valumaan ulos ruudusta. Loppuun otin tarjoamista ja hiukka ohjaamista ruudun sivusta sisään. Tällä tekniikalla siis nyt teho treenataan tätä liikettä ja katsotaan kuinka käy Purinalla.

Seuraaminen loppuun. Asenne ja paikka oli tänään todella hyvä, eikä harakoitakaan näkynyt. Pääpaino edelleen vasemmalle käännöksissä. Ruudun jälkeen oli vire sopivalla tasolla, joten taidan jatkossakin ottaa seuraamista aina ruudun jälkeen.

Tänään saatiin myös kuulla Hessun koetulokset. B12-vitamiini oli 1200. Hessullahan oli tuo arvo joulukuussa alle 150 Raja-arvot tälle kokeelle on 200-850 eli aika paljon yli ylä rajan. Järvetissä eivät tästä olleet mitenkään huolissaa. Saihan Hessu ko. vitamiinin pistoksena ja se on pitkävaikutteinen. Sanoi, että se siitä laskee pikkuhiljaa. Piti 3kk pistos väliä hyvänä.

Folaatti olikin sitten laskenut joulukuun tuloksista =( Raja-arvojen ollessa 3-14 Hessulla tuo oli 2,8 ja nyt oli laskenut 2,2 Tämä kertoo siis tulehduksesta suolistossa. Tuota arvoa ei oikein saa nostettua millään. Ai noo mitä voi tehdä on pitää huoli siitä, ettei Hessu saa syötyä mitään ylimääräistä. Puolenvuoden päästä otetaan uudet kokeet ja katsotaan mitä suolistolle kuuluu.

Hessu on kuitenkin voinut hyvin, eikä kohtauksia ole ollut enää pistoksen jälkeen. Eli Hessun hermosto voi huomattavasti paremmin, kun saa toiminnalleen kaikkein tärkeintä vitamiinia; B12'ta. Hessun ulostekkin on ollut nyt muutaman viikon ihan hyvää, joten luulen, että suolistokin on hiljalleen elpymässä. Olen ollut nyt todella tarkka lenkillä ja pitänyt pojan kiinni, ettei vain vahinkoa pääse sattumaan.


Hessu palauttaa iloisena lelua ruudusta <3

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Hauska tuo Hessu ,näyttää ihan pennulta ,kun on tuo karvapeite lähtenyt jo kasvuun! Vähän on ylpeän näköinen ruudusta tullessaan. Huomenna lähdetään koittamaan Milan kanssa agilityä. Toivottavasti tykkää siitä ja innostuu Merjan kanssa treenamaan .Pidän peukkuja teille kisaan ,kyllä se siitä hyvin menee. Retukin on alkanut toipumaan kivasti, lääke taitaa tehota?

Janessa kirjoitti...

:) Kyllä hitaasti, mutta varmasti! Me yritetään ylittää itsemme ja saada seuraaminen oikein mallikkaaksi. Hyvä, että pistokset on tehonnut ja Hessu on kokeidenkin mukaan paranemaan päin =D

Janessa kirjoitti...

Kyllä se toko-kärpänen on tainnut jo puraista :D Pitkästä aikaan on vaan älytön hinku treenata! Joo treffataan vaan, toivottavasti pakkaset laskee pian :)